cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ziua Mondială a Mediului sărbătorită de elevii Colegiului Naţional „David Prodan” din Cugir

Ziua Mondială a Mediului sărbătorită de elevii Colegiului Naţional „David Prodan” din Cugir

Publicat în 03.06.2016 la ora 12:27

ziua-mediului-la-cugir-dp-cdi-2016Ziua Mediului a fost celebrată (în avans) de către elevii Colegiului Naţional „David Prodan” alături de comisarul Mircea Trifu de la Garda de Mediu Alba.

În cuvântul de început al activităţii, directoarea colegiului, profesoara Ionela Cozmescu, a felicitat elevii pentru multele activităţi derulate de-a lungul anului şcolar în domeniul ecologiei, menţionând că informaţiile primite s-au materializat practic.

Prin mai multe prezentări in Power Point, puse la dispoziţia Cabinetului de Documentare și Informare (CDI) de către profesoara Tatiana Ungurianu şi lecturate de Monica Cetină, elevii au aflat că Ziua Mediului sărbătorită în fiecare an la data de 5 Iunie, a fost instituită în 1972 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a celebra Conferința „Ecologia Umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite. Comisarul Mircea Trifu a propus elevilor, citându-l pe Ghandi, pornind de la schimbarea pe care fiecare ar trebui să o facă în primul rând cu sine însuşi, „să adopte o atitudine eco-slow”, şi anume să aibă o gândire înscrisă în efortul comun de a contribui la promovarea principiilor ecologice ale vietii umane. Avand în vedere că Ziua Mediului este sărbătoarea tuturor cetăţenilor, indiferent de ţară, rasă , cultură sau religie, aceasta are ca scop asigurarea unui viitor prosper şi sigur din punct de vedere ecologic pentru toţi oamenii. Comisarul de mediu a mai spus că este important a sădi în mintea si sufletul fiecăruia, conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură si nu poate trăi în afara ei.

În acest scop, profesoara Serafina Oarga a împărţit pliantele privind protecţia pădurilor, a ariilor protejate din judeţul Alba, privind colectarea selectivă a deşeurilor pe care elevii o realizează deja în cadrul şcolii, participănd astfel cu forţele lor la asigurarea unui mediu viitor cât mai curat.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 33 ori

Ziua Mondială a Mediului sărbătorită de elevii Colegiului Naţional „David Prodan” din Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.