cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » ”Ziua Mondială a Apei”, celebrată la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir

”Ziua Mondială a Apei”, celebrată la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir

Publicat în 22.03.2016 la ora 22:17

ziua-apei-cugir-2016Sub genericul „Blue day !”,  astăzi, 22 martie 2016, elevii  Colegiului  Național „David Prodan” și ai Școlii  Gimnaziale  „Singidava” din  Cugir,  au sărbătorit „Ziua Mondială a Apei”, eveniment desfășurat în cadrul proiectului de educație ecologică „Eco – Educația”, încheiat între cele  două instituții locale de învățământ. 

Îndrumați de profesoarele Stela Predescu,  Dorina Rotar (Școala Gimnazială ,,Singidava”), Tatiana Ungurianu și Serafina Oargă (Colegiul Național ,,David Prodan”), în cadrul Cabinetului Documentare și Informare (CDI) al liceului , elevii  au avut parte de  o atractivă și instructivă activitate de informare ecologică   dedicată apei,  acestei substanțe misterioase care întreține viața pe Pământ.

Rezolvând jocuri puzzle,  elevii au aflat despre importanța apei, circuitul apei în natură sau despre poluare și au scris apoi părerile lor despre formele prin care putem proteja apele și mediul înconjurător. Vizionând power pointuri  despre formele de existență  a apei și despre apele din orașe, răsfoind  interesantele atlase ale Universului ale Terrei,  elevii au aflat cât de multă apă se consumă în uzul casnic, câtă se pierde  inutil, cât de mult poluăm apa cu toții prin diverse moduri. Ei au mai primit informații despre cât de greu se obține apa potabilă în alte locuri de pe planeta noastră și cât este de necesară  respectarea legilor scrise și nescrise, de bun simț în ceea ce privește ocrotirea apei, pentru a  asigura existența plantelor, animalelor dar și a propriului nostru viitor.

Elevii au desenat și pictat  frumoase și reprezentative imagini  pentru această zi, desene care au fost expuse pe panoul din spațiul CDI.

Sărbătorită în România începând cu anul 1993, ,, Ziua apei” a avut  ca scop final dobândirea cunoştinţelor de educaţie ecologică, formarea  elevilor cu  atitudine sănătoasă, ecologică faţă de apă și mediu, punerea în evidență a necesității protejării apelor sub aspect calitativ și cantitativ, definirea rolului, îndatoririlor  și răspunderilor tuturor oamenilor, ca cetățeni ai planetei  albastre.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 177 ori

”Ziua Mondială a Apei”, celebrată la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.