cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului celebrată la Cugir

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului celebrată la Cugir

Publicat în 04.04.2016 la ora 11:11

ziua-autismului-cugir-2016Pentru a celebra Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Asociația „Raul Cosmin pentru copii și tineri cu dizabilități” în parteneriat cu Școala Gimnazială „Singidava” Cugir au organizat ieri, 3 aprilie 2016, în rândul elevilor o acţiune menită să sensibilizeze şi să trezească interesul şi asupra acestei realităţi a vieţii noastre.

Împreuna cu voluntarii de la Școala Gimnazială „Singidava” pe strada Alexandru Sahia și în curtea Grădiniței „Voinicel”au fost desfăşurate diferite activităţi menite să marcheze cât mai bine această zi importantă.

Participantii în frunte cu președinta asociației, Rodica Cristina Catrinescu au împărțit pliante și baloane trecătorilor, iar in semn de solidaritate și intelegere pentru persoanele cu autism si familiile lor au fost lansate baloane albastre, culoarea reprezentativa a autismului.

Ziua de 2 aprilie a fost declarata de Organizatia Natiunilor Unite, incepand cu 9 septembrie 1989, drept Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. Prin marcarea acestei zile, se conjuga eforturile mondiale in promovarea unei intelegeri mai bune a autismului, dar si sporirea nivelului de constientizare a problemelor sociale ale persoanelor cu autism si ale familiilor acestora.

Totodata, ziua de 2 aprilie este un prilej de atentionare a opiniei publice asupra faptului ca persoanele cu autism sunt printre noi si ca este absolut necesara abordarea problemelor existente.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 120 ori

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului celebrată la Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.