cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » „Ziua Internațională a Vârstnicilor” sărbătorită de peste 200 de persoane, la Căminul Cultural din Șibot

„Ziua Internațională a Vârstnicilor” sărbătorită de peste 200 de persoane, la Căminul Cultural din Șibot

Publicat în 02.10.2017 la ora 8:22

1 Octombrie – Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice – a fost prilej de mare sărbătoare și mare bucurie pentru cei peste 200 de seniori din Șibot, cărora administrația locală, prin primarul Ilie Tomuș și viceprimarul Marcel Filimon, le-a pregătit o aniversare deosebită la Căminul Cultural.

Printre cei care  s-au simțit cu totul speciali la acest eveniment au fost cele două cupluri (familia Popa din Sărăcsău și familia Herlea din Balomir), familii care au aniversat în acest an 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

În semn de prețuire și de exemplu pentru familiile mai tinere au fost felicitați, li s-a urat și cântat ”La mulți ani!”, iar primarul Ilie Tomuș le-a oferit din partea administrației locale câte un premiu de 300 de lei. După urările de sănătate rostite de primar și viceprimar, a luat cuvântul preotul paroh Cosmin Șandru, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, deputatii Sorin Bumb și Florin Roman, senatorul Alexandru Pereș, secretarul general al PNL Alba, Marius Haegan.

Prin mesaje emoționante, vorbitorii i-au felicitat pe cei prezenți și le-au făcut urări, arătând că este obligația celor care reprezintă astăzi administrația locală, dar și societatea în ansamblul ei să găsească mai multe soluții concrete pentru ameliorarea condițiilor de trai ale persoanelor vârstnice, prin prelungirea perioadei de viață activă.

„Avem datoria să ne schimbăm atitudinile și percepțiile față de persoanele vârstnice și să creăm acele punți de solidaritate între generații, care să asigure păstrarea demnității umane pe tot parcursul vieții”, arăta președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. La rândul său, părintele Șandru le transmitea participanților: ”De ziua voastră, vă urez din toată inima ca Dumnezeu să vă dea multă sănătate, o viață cât mai bună și mai lungă împreună cu generațiile care urmează, o viață plină de bucurii alături de cei dragi”.

Petrecerea a continuat mai multe ore cu o masă festivă oferită în cinstea tuturor vârstnicilor, amintiri, dans, muzică populară  interpretată de formația locală Flavius Paraschiv și solista Ancuța Matei , timp în care mulți dintre aceștia s-au simțit ca în vremurile bune ale tinereții. De un mare interes s-a bucurat tombola organizată de primăie, care a oferit premii interesante, dar și utile pentru toți cei prezenți la sărbătoare. Au mai participat la eveniment: consilierul județean Adrian Negruțiu, consilierii locali Marian Fleșeriu și Mihai Macarie.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 251 ori

„Ziua Internațională a Vârstnicilor” sărbătorită de peste 200 de persoane, la Căminul Cultural din Șibot
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.