Rămâi conectat

Actualitate

Ziua Internațională a Romilor – 2023, marcată la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) și Centrul Cultural Cugir au organizat miercuri, 5 aprilie 2023, începând cu ora 12.00, Ziua Internațională a Romilor, eveniment desfășurat în sala de spectacole a Centrului Cultural Cugir, la care au fost implicați peste 80 de elevi.

Manifestarea desfășurată în avans (Ziua Romilor are loc anual pe 8 aprilie) a cuprins:

– expoziție realizată de elevii Școlii Gimnaziale „Singidava”;

– prezentarea și expunerea semnificației „Zilei Internaționale a Romilor” (contextul legal și importanța acestei zile în cadrul comunității rome);

– moment artistic-prezentat de Școala Gimnazială „Singidava” Cugir cu participarea elevilor din cadrul proiectului implementat de către SPAS Cugir împreună cu Asociația Filantropia Alba Iulia și Școala Gimnazială „Singidava”.

Implicată în această activitate a fost și Școala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir , care a prezentat celor prezenți, printr-o expunere, terminologia rom versus țigan.

De asemenea, a avut loc un moment artistic (dans realizat de către tinerii din comunitatea romă de la nivelul orașului Cugir), urmat de un moment cultural artistic (interpretare melodie în limba romani) prezentat de elevii de la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir.

La eveniment au fost invitați și elevii Liceului cu program sportiv Sebeș, care au prezentat un   moment cultural artistic (recital de poezie, dans și interpretare muzică tradițională).

Spectacolul de la Centrul Cultural Cugir s-a încheiat printr-un moment cultural artistic susținut de elevii clasei de fanfară din cadrul Centrului Cultura „Augustin Bena” Alba Iulia.

La ora când transmitem această știre are loc o activitate sportivă desfășurată pe terenul sintetic de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” (meci de fotbal între elevii claselor a V-a și a VI-a.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir