cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Ziua Internațională a Holocaustului – celebrată de romii din Cugir

Ziua Internațională a Holocaustului – celebrată de romii din Cugir

Publicat în 28.01.2014 la ora 20:03

holocaust-2014-cugirLa Centrul de Informare și Consiliere pentru persoanele de etnie romă și persoanele defavorizate din Cugir a avut loc luni, 27 ianuarie 2014, evenimentul de Comemorare a „Zilei Internaționale a Holocaustului”, manifestare organizată de Serviciul Public de Asistentă Socială, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Singidava” și Asociația Cultură și Tradiție „ROM&GAL” – Cugir.

Elevii de etnie romă alături de părinții prezenți la activitate au avut prilejul să interpreteze cântecul „Jelem, jelem”, ale cărui versuri sunt inspirate din suferința romilor, deportați în lagărele de exterminare naziste, să fie informați de mărturiile supraviețuitorilor, de termeni caracteristici Holocaustului. Tinerii au auscultat de asemenea, alocuțiunile invitaților și au vizitat expoziția de carte și fotografie situată în incinta sălii de conferințe a Centrului de Informare și Consiliere.
La eveniment au luat parte prof. Horia Rotche – viceprimarul Cugirului, directorul adjunct de la Școala Gimnazială „Singidava” – prof. Gabriela Lupu, reprezentantul SPAS Cugir – ing. Adriana Crișan, asistenții sociali Cristinel Roman și Daniela Nedel, preotul greco-catolic, părintele paroh Viorel Codrea. Au mai onorat evenimentul profesoarele Dana Lespezean și Raluca Popeiu, precum și mediatorul școlar Gabriela Pienar.

Acest articol a fost citit de 505 ori

Ziua Internațională a Holocaustului – celebrată de romii din Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.