cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ziua Internațională a Femeii sărbătorită de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir, prin proiectul educativ „De ziua ta”

Ziua Internațională a Femeii sărbătorită de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir, prin proiectul educativ „De ziua ta”

Publicat în 08.03.2017 la ora 16:44

Cum altfel poți să sărbătorești femeia, dacă nu prin poezie și muzică? Bucuria și sensibilitatea exprimate în mod artistic și-au făcut locul în rutina zilnică a elevilor și profesorilor Scolii Gimnaziale Nr. 3, care au sărbătorit Ziua Internațională a Femeii printr-un proiect educativ, intitulat sugestiv “De ziua ta”.

Inserat în timpul programului școlar, proiectul a reunit pentru aproximativ jumătate de oră elevii claselor V-VIII, cadrele didactice și părinții, în cadrul unui careu festiv. Sub coordonarea profesorilor, Stela Țîrlea, Luminița Cebotari, Daniela Igna, Mihaela Veșes, Luminița Sgubea, Sabina Presecan și Hada Elisabeta, copiii au recitat poezii și au interpretat melodii dedicate femeii, “cea care poartă viață și naște viață, fiind iubire și smerenie”. Un omagiu muzical deosebit au adus soliștii și instrumentiștii Grupului folk “Anotimpuri”, pregătiți de prof. Luminița Cebotari și pr. Adrian Cebotari.

“Am dorit să celebrăm ziua de 8 MARTIE prin cultivarea gustului pentru frumos și artă. Într-o lume în care timpul pare să nu ne mai înțeleagă, am găsit prilejul de a împărtășii bucuria acestei zile în care fiecare dintre noi sărbătorim pe cineva drag: mama, bunica, sora, fiica, doamna învățătoare, colega, prietena, soția. Prin derularea proiectului am dorit să cultivăm în copii respectul și considerația pentru aceste ființe care oferă neobosit iubire. În același timp, astfel de evenimente ne dau posibilitatea de a stimula aptitudinile și înclinațiile artistice ale elevilor, contribuind concomitent cu activitatea instructiv-educativă, la formarea trăsăturilor pozitive de caracter”, ne-a declarat inițiatorul proiectului, prof. Luminița Cebotari.

La finalul manifestărilor, directorul instituției, Stela Târlea a felicitat doamnele prezente, a transmis găndurile sale bune către mamele și bunicile elevilor și și-a exprimat aprecierea față de cei care s-au implicat în activitate.

Acest articol a fost citit de 175 ori

Ziua Internațională a Femeii sărbătorită de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir, prin proiectul educativ „De ziua ta”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.