cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ziua Internațională a Educației celebrată la Cugir: Peste 80 de persoane din cadrul instituțiilor locale de învățământ au luat parte la eveniment

Ziua Internațională a Educației celebrată la Cugir: Peste 80 de persoane din cadrul instituțiilor locale de învățământ au luat parte la eveniment

Publicat în 05.10.2019 la ora 21:57

În organizarea Centrului Cultural Cugir, la sala de festivități din incinta Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” a avut loc ieri, 5 octombrie 2019, festivitatea consacrată celebrării „Zilei Internaționale a Educației”, eveniment la care au luat parte peste 80 de cadre didactice de la instituțiile de învățământ din localitate.

La manifestare, alături de primarul Adrian Teban și viceprimarul Călin Furdui, au luat parte ca invitați, Monalisa Borza – inspector general adjunct la ISJ Alba, consilierul județean Dan Cherecheș, consilierii locali Rafael Popescu, Alexandru Micaciu, Claudiu Mărginean și Marin Morariu.

Primarul Adrian Teban a înmânat diploma de onoare doamnelor care s-au pensionat în acest an. În alocuțiunea sa, edilul șef al orașului si-a exprimat intreaga sustinere a administratiei publice locale pentru învatamantul cugirean, aducand in prim plan câteva dintre proiectele locale aflate in derulare in acest sens. A fost o seară plăcută, plină de relaxare, din cadrul căreia n-au lipsit: masa festivă, dansul și muzica de calitate.

În anul 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a recomandării făcute de UNESCO și Organizația Internațională a Muncii privind condițiile de muncă ale personalului didactic. Prin urmare, UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenția anumitor guverne asupra condițiilor rele de muncă în care cadrele didactice își desfășoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 453 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.