cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

Publicat în 01.06.2016 la ora 18:53

scoala-3-cugir-1-iunie-2016În deschiderea programului directorul unității de învățământ, prof. Stela Țîrlea, a vorbit despre semnificația și importanța acestei zile adresându-le, în final, tuturor copiilor urarea de „La mulți ani!”. Manifestările organizate cu acest prilej au inclus, pe lângă expoziția de desene, și un program cultural-artistic în care copiii au surprins cele mai frumoase ipostaze ale copilăriei.

Programul artistic, organizat în careu festiv, a fost deschis de preșcolarii Grădiniței Nr. 5 care ne-au încântat prin gingășia și puritatea glasurilor lor, precum și prin costumele special pregătite pentru acest eveniment. În continuare s-au derulat momente alese de cântec și poezie, susținute de elevii mici și mari ai școlii nostre. ”Ce dragă-mi ești, copilăria mea!/ Tu-aduci doar bucurie-n viața mea/ Ești ca un vis senin, frumos/ Ești drumul meu cel luminos”, au răsunat glasurile minunate ale copiilor. Voioșia și candoarea lor au întreținut permanent o atmosferă plină de bucurie și entuziasm. În încheiere, grupul Anotimpuri al școlii, condus de profesorii Luminița și Adrian Cebotari, ne-au bucurat inimile prin cântecele deosebite, interpretate cu sensibilitate.

Poeziile, cântecele și nu în ultimul rând, desenele copiilor, toate la un loc, au exprimat și au zugrăvit în sonorități și acorduri armonioase și pure, în tonalități strălucitoare și calde, universul mirific, de basm, al copilăriei.

La sfârșitul programului, consilierul educativ, prof. Luminița Sgubea, i-a felicitat pe copii pentru programul prezentat și le-a adresat îndemnul de a trăi cât mai frumos această minunată perioadă a vieții lor. Copilăria este vârsta bucuriei și a inocenței care strălucește pe chipul oricărui copil. Este o lume aparte, plină de zâmbet și lumină, pentru toți copiii, chiar și pentru cei aflați în suferință care nu trebuie uitați nicio clipă, cu atât mai mult în această zi care se face prilej, pentru noi toți, de a aduce și în inimile lor un strop de speranță și de bucurie.

Mesajul final transmis de consilierul educativ, cu ocazia Zilei Copilului,  celor mici și celor mari deopotrivă, a fost acela de a păstra mereu copilăria curată în suflet, ca pe o rază de lumină. Doar atunci viaţa noastră va fi mai frumoasă, mai senină și mai bună.

La mulți ani copiilor din întreaga lume! La mulți ani tuturor celor cu suflet de copil!

Prof. Luminița Sgubea

Facebook 

Acest articol a fost citit de 155 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.