Rămâi conectat

Sport

Ziua Îndrăgostiților a fost una cu ghinion pentru micile handbaliste cugirence: CSO Cugir – CSŞ Mediaș 19-25 (7-11)

cugirinfo.ro

Publicat

în

CSO-Cugir-CSS-Medias-handbal-feminin-feb-2016Valentine’s Day nu a fost cu noroc pentru handbalistele junioare III de la CSO Cugir, acestea pierzând derbyul de serie disputat împotriva celor de la Club Sportiv Școlar (CSȘ) Mediaș, cu scorul de 17-21.

Meciul s-a disputat în Sala de Sport a Școlii Generale nr. 3, partida contând pentru etapa a XIV – a din sezonul regulat al Campionatului de handbal feminin, rezervat junioarelor III, seria G.Ea a pus față în față echipele de pe clasate pe locuriile 6 în clasament – CSO Cugir și locul 5 în clasament – CSȘ Mediaș.
Partida a fost controlată de la un capăt la altul de oaspete care au fructificat și implicit punctând la fiecare ocazie avută. La pauză tabela indica o diferență de patru puncte 7-11.
După pauză s-a păstrat același scenariu cu oaspetele la timonă,acestea punând la un moment dat între ele și gazde o diferență de șase puncte. Junioarele antrenate de tandemul Micu-Bașca au început cursa de urmărire acesta fiind vizibilă imediat și pe tabelă gazdele apropiindu-se la două puncte de vizitatoare.
Dar apărarea rariefiată plus ratările din șase metri le-au permis vizitatoarelor să refacă pe tabelă diferența de 6 goluri care s-a păstrat până la finalul jocului.
În clasament continuă să conducă LPS Banatul Timişoara cu 32 de puncte,urmată de LPS Sebeş cu 29 de puncte şi CSS Petroşani cu 27 de puncte.
Principalele marcatoare ale meciului au fost: *CSO Cugir:Karina Romaniuc și Cătălina Ursa câte 7 reușite,iar de partea cealaltă *CSS Mediaș:Anda Câmpean și Lavinia Muntean 9 reușite.

Echipele care au evoluat: CSO Cugir:Maria Sandu, Alina Romaniuc, Karina Roman, Cătălina Ursa, Denisa Dânşoreanu,Luiza Tomoşoiu,Mihaela Martinescu, Mianda Heroiu, Sorina Costea, Timeea Cerchizan, Adnana Căprariu, Daria Cibian. Antrenori:prof Petru Micu şi prof.Ioan Başca.
CSȘ Mediaș:Lucia Caragiu,Alexia Jiga,Alexandra Ispas,Timeea Hăjmășan,Adina Tudor,Anda Câmpean,Mădălina Luca,Sorina Duma,Lavinia Muntean,Andreea Duma,Oana Zoltan,Daciana Rus,Daniela Beldean,Daniela Solomon. Antrenor: Maria Cândea.

Reacții la cald: Maria Cândea – antrenoare CSȘ Mediaș:”Sperăm să ne calificăm la turneul semifinal contăm pe punctul în plus pe care o ne fie acordat pentru respectarea cerinței privind talia,meciul e meci,orice e posibil,sperăm la locul 4 și implicit la calificarea despre care v-am vorbit.Despre adversar,bravo lor pentru echipă că.știu că este primul lor an în competiție,sunt perspective și implicit au jucătoare bune”.
Petru Micu,antrenor CSO Cugir:”Ce să spun,felicit fetele de la Mediaș pentru victorie.Despre echipa noastră,le felicit și pe fete pentru dăruință și încrederea din timpul jocului,în vestiar unele dintre ele erau foarte debusolate și supărate din prisma rezultatului. Meciul s-a pierdut și pe faza de apărare mai ales spațiile lasăte libere de care au profitat oaspetele prin cele șase goluri luate la fina, și pe ceea de atac ratările pe care le-am avut din șase metri și din semicercul mic.Mai sunt șapte etape,14 puncte puse în joc,orice e posibil„.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir