cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » ”Ziua Europeană a Limbilor” sărbătorită la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

”Ziua Europeană a Limbilor” sărbătorită la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

Publicat în 29.09.2014 la ora 17:13

cugir-ziua-internationala-a-limbilor-2014Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir s-a alăturat iniţiativei Comisei Europene de încurajare a învăţării limbilor străine. Astfel, vineri, 26 septembrie 2014, de Ziua Europeană a Limbilor, profesorii şi elevii instituţiei de învăţământ s-au reunit în cadrul unui careu pentru a marca această sărbătoare europeană.

Sub îndrumarea profesoarei de Limba engleză, Luminiţa Cebotari, un grup de elevi ai şcoli au prezentat în limbile română şi engleză informaţii importante legate de iniţiativa Uniunii Europene şi Consiliului Europei, de obiectivele urmărite la nivel european, precum şi despre importanţa directă a învătării unei limbi străine.

Am dorit să devenim parte din acest demers european de sensibilizare faţă de multilingvism, cu atât mai mult cu cât informaţiile dobândide în şcoală de elevi rămân în memorie pe termen lung. Este important ca ei să conştientizeze cât mai repede că dobândirea unor competenţe lingvistice reprezintă o achiziţie valoroasă pentru viitorul lor. Mulţi elevi doresc să studieze în strainătate după, sau chiar înainte de terminarea liceului, sau îşi vor dori un loc de muncă în ţările europene. Cei care nu cunosc o limbă de circulaţie internaţională sunt dezavantajaţi, fiindu-le dificil să îşi atingă obiectivele personale şi profesionale”, a declarat prof. Luminiţa Cebotari.

Şi pentru ca mesajul să ajungă mai repede la publicul ţintă vizat, adică la tinerii elevi, manifestarea a fost însoţită de un spectacol muzical oferit de Grupul Anotimpuri al şcolii Gimnazială nr. 3 Cugir şi elevii clasei a V-a B, îndrumaţi de prof, Luminiţa Cebotari.

Elevii şi-au continuat repertoriul chiar și în condiții meteo neprielnice. Nu au lipsit Oda bucuriei de Beethoven, care este de altfel Imnul Europei, dar nici alte cântece cunoscute cum ar fi London Bridge şi We are the world. Astfel, pe lângă abilităţile lingvistice, elevii au demostrat că mai stăpânesc un mijloc de comunicare, de data aceasta universal, adică muzica.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 406 ori

”Ziua Europeană a Limbilor” sărbătorită la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *