cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Zeci de elevi din Cugir au participat la „Marșul Tăcerii”, în cadrul unei campanii de combatere a violenței domestice

Zeci de elevi din Cugir au participat la „Marșul Tăcerii”, în cadrul unei campanii de combatere a violenței domestice

Publicat în 11.12.2018 la ora 20:44

Proiectul „Fii un zid, Nu face un zid!” ediţia a II-a, a campaniei de conştientizare a fenomenului violenţei, s-a derulat între 19 noiembrie și 10 decembrie 2018, în cadrul căruia au avut loc mai multe acţiuni de informare în licee şi școli gimnaziale din Cugir și Vinerea, precum și la „Centrul de zi pentru persoane vârstnice” din Cugir.

De amintit că, în data de 22.11.2018 s-a organizat la sediul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale un workshop la care au participat profesori din Cugir şi Vinerea, întâlnirea având drept scop evidenţierea importanţei cadrului didactic în prevenirea fenomenului violenţei în familie.

Conform calendarului de acțiuni, în 07.12.2018 la sediul Centrului Cultural Cugir a fost programat simpozionul „Aspecte legale şi practice în dezvoltarea parteneriatului public-privat în domeniul violenţei în familie.  Acțiunea organizată luni, 10 decembrie, a început cu un spectacol artistic desfășuat la Centrului Cultural Cugir.

Au prezentat programe artistice, Fanfara de Copii a Asociației „RomGal” Cugir, Grupul vocal „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir  și actorii Cercului de Teatru al Centrului de Cultură Cugir. Tot luni, reprezentanții SPAS Cugir, organizatorii evenimentului, elevi și cadre didactice, precum și cetățeni ai orașului, s-au alăturat demrsului, participând la un „marș al tăcerii împotriva violenței domestice”.

Participanții au pornit cu pancarte, pliante și baloane albe, pe traseul Centrul Cultural Cugir, strada ,,21 Decembrie 1989”, Bulevardul Alexandru Sahia – Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir.

„În ciuda faptului că generația de mâine trăiește într-un contex socio-familial mult mai violent decât cel în care am trăit noi, există mereu speranța că tot ceea ce este mai uman în noi își va găsi, la momentul oportun, ecou în copiii pe care azi ni-i dorim învățăcei”, ne-a declarat Carmen Sulincean, asistent în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Cugir.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 409 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.