cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » „Zâmbiricii norocoși” de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir, implicați în două noi proiecte de voluntariat

„Zâmbiricii norocoși” de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir, implicați în două noi proiecte de voluntariat

Publicat în 16.12.2015 la ora 11:19

club-impact-cugir-dec-2015După un an de activitate, Clubul IMPACT „Zâmbiricii norocoși” de la Școala Gimnaziă „Singidava” din Cugir desfășoară în prezent, două noi proiecte de voluntariat, realizate cu sprijinul financiar al Fundaţiei Noi Orizonturi, ca parte a proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”.

Cum la lansarea competiției de proiecte copiii nu s-au putut hotărî asupra unui singure idei de voluntariat, membrii clubului au avut entuziasmul și ambiția de a pune în practică ambele inițiative.

Prima dintre ele se intitulează „De la mine pentru tine” și se adresează în mod direct unor persoane vârstnice din orașul Cugir, pe care copiii și-au dorit să le întâlnească, să le cunoască și să încerce să le înveselească măcar câteva dintre momentele traiului zilnic. Cu susținerea Serviciului Public de Asistență Socială, ei au organizat în 14 decembrie, o astfel de întâlnire la Centrul de Zi, unde 13 persoane trecute de 60 de ani le-au împărtășit experiențe de viață, amintiri din perioada copilăriei, a zilelor de școală și a clipelor de sărbătoare. Firește că toate aceste minunate povești au fost învăluite de acorduri de colinde și colorate cu multe, multe zâmbete.

În paralel, cei 30 de membrii ai clubului, coordonați de liderii profesori Nicoleta Văsuți, Bogdana Sabău și Viorica Drogoțel, desfășoară o campanie de strângere de fonduri pentru cadourile ce vor fi înmânate unor persoane nevoiașe în preajma sărbătorilor de iarnă. Cum pentru aceasta au confecționat din timp tot felul de mascote hazlii și podoabe pentru bradul de Crăciun, probabil că i-ați și întâlnit la vânzarea de produse în centrul orașului.

Iar în luna ianuarie, Zâmbiricii vor desfășura proiectul C.R.E.A.T.I.V., mai exact vor organiza diferite ateliere în cadrul cărora să le ofere prilejul copiilor de 5-10 ani de la școlile din oraș, să-și descopere propriile talente exersând pictură, muzică, dans, teatru și tehnica origami.

Reprezentanta Clubului IMPACT, profesor Bogdana Sabău ne-a declarat: „Așadar dacă veți întâlni Zâmbiricii pe stradă, nu-i ocoliți și nu le întoarceți spatele: din preaplinul lor sufletesc, ei vor doar să vă reamintească să zâmbiți mai des, în ciuda greutăților cotidiene!”. Proiectul clubului IMPACT „Zâmbiricii norocoși” Cugir are loc în cadrul proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, implementat de Fundaţia Noi Orizonturi prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

„IMPACT’’, reprezintă model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor” – Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 –2014,în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 74.630 Euro.

Constantin PPREDESCU

Acest articol a fost citit de 221 ori

„Zâmbiricii norocoși” de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir, implicați în două noi proiecte de voluntariat
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.