cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Vremea a ținut cu fumătorii din Cugir în prima zi de la intrarea în vigoare a legii anti-fumat

Vremea a ținut cu fumătorii din Cugir în prima zi de la intrarea în vigoare a legii anti-fumat

Publicat în 18.03.2016 la ora 15:35

legea-antifumat-cugir-mar-2016Vremea, chiar dacă a fost ceva mai rece la primele ore ale dimineții, a ținut oarecum cu fumătorii din Cugir în prima zi de la intrarea în vigoare a legii anti-fumat.

Drept urmare, proprietarii de terase au deschis localurile, au scos în mare grabă mesele și scaunele, iar clientii, (nu atât de mulți ca într-o zi de vară) au venit sa se bucure de o cafea și o țigară la soare.

Cugirenii ,,împătimiți” sunt încântați că macar acolo pot fuma liniștiți, iar patronii de localuri spun că cel mai mare aliat al lor în această perioadă este soarele.

„Deocamdată, cât timp e vreme bună, nu vom fi afectați. Doar că, un mic recul al cifrei de afaceri și al încasărilor va exista, și probabil va fi un mic recul și în toamnă când lumea începe să intre înăuntru”, ne-a declarat un patron de restaurant de pe strada Alexandru Sahia.

Unul dintre consumatori se arată nemulțumit de prevederile prea rigide ale legii anti- fumat, dar speră într-o soluție care ar putea îmbunătăți această lege. „Mi se pare cam dură această lege. Pe o vreme frumoasă nu am o problemă să stau la terasă și să fumez, dar nu o să-mi convină să stau în frig să fumez. Puteau să ne lase să fumăm măcar în baruri sau în acele spații rezervate fumătorilor. Poate se vor găsi portițe care să ne fie favorabile”, ne-a spus Viorel, aflat la una din mesele de pe strada 21 Decembrie 1989.

Unii dintre fumători, speriați de controalele anunțate de autorități, aproape că se temeau să nu fie prinși cu țigara aprinsă chiar și la terasă. „Am crezut că îmi faceți poze ca să mă amendați, acum m-am liniștit. Mi-e frică de amendă,  n-am chef să plătesc, dar toată legea asta e o prostie”, a spus puțin speriat un tânăr care fuma la o terasă.

Așadar, legea anti-fumat a intrat de ieri în vigoare. Conform noului act normativ, fumătorii nu vor mai putea să-și aprindă țigara în restaurant, în bar, în club sau în orice spațiu public delimitat de doi pereți si care are acoperiș. Amenzile sunt între 100 si 500 de lei pentru persoanele fizice și pâna la 5000 de lei, la prima abatere, pentru persoanele juridice.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 508 ori

Vremea a ținut cu fumătorii din Cugir în prima zi de la intrarea în vigoare a legii anti-fumat
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.