Rămâi conectat

Actualitate

Vremea a ținut cu fumătorii din Cugir în prima zi de la intrarea în vigoare a legii anti-fumat

cugirinfo.ro

Publicat

în

legea-antifumat-cugir-mar-2016Vremea, chiar dacă a fost ceva mai rece la primele ore ale dimineții, a ținut oarecum cu fumătorii din Cugir în prima zi de la intrarea în vigoare a legii anti-fumat.

Drept urmare, proprietarii de terase au deschis localurile, au scos în mare grabă mesele și scaunele, iar clientii, (nu atât de mulți ca într-o zi de vară) au venit sa se bucure de o cafea și o țigară la soare.

Cugirenii ,,împătimiți” sunt încântați că macar acolo pot fuma liniștiți, iar patronii de localuri spun că cel mai mare aliat al lor în această perioadă este soarele.

„Deocamdată, cât timp e vreme bună, nu vom fi afectați. Doar că, un mic recul al cifrei de afaceri și al încasărilor va exista, și probabil va fi un mic recul și în toamnă când lumea începe să intre înăuntru”, ne-a declarat un patron de restaurant de pe strada Alexandru Sahia.

Unul dintre consumatori se arată nemulțumit de prevederile prea rigide ale legii anti- fumat, dar speră într-o soluție care ar putea îmbunătăți această lege. „Mi se pare cam dură această lege. Pe o vreme frumoasă nu am o problemă să stau la terasă și să fumez, dar nu o să-mi convină să stau în frig să fumez. Puteau să ne lase să fumăm măcar în baruri sau în acele spații rezervate fumătorilor. Poate se vor găsi portițe care să ne fie favorabile”, ne-a spus Viorel, aflat la una din mesele de pe strada 21 Decembrie 1989.

Unii dintre fumători, speriați de controalele anunțate de autorități, aproape că se temeau să nu fie prinși cu țigara aprinsă chiar și la terasă. „Am crezut că îmi faceți poze ca să mă amendați, acum m-am liniștit. Mi-e frică de amendă,  n-am chef să plătesc, dar toată legea asta e o prostie”, a spus puțin speriat un tânăr care fuma la o terasă.

Așadar, legea anti-fumat a intrat de ieri în vigoare. Conform noului act normativ, fumătorii nu vor mai putea să-și aprindă țigara în restaurant, în bar, în club sau în orice spațiu public delimitat de doi pereți si care are acoperiș. Amenzile sunt între 100 si 500 de lei pentru persoanele fizice și pâna la 5000 de lei, la prima abatere, pentru persoanele juridice.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce și-a agresat partenara

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri,  10 aprilie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o tânără de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost agresată de partenerul său.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că în dimineața zilei de 9 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, în timp ce se aflau în locuința comună din Cugir, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 30 de ani ar fi devenit violent și și-ar fi agresat partenera.

Pe numele bărbatului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ziua Internațională a Rromilor celebrată la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir în parteneriat cu Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” Cugir și Consiliul Local al orașului Cugir au organizat un interesant și frumos  eveniment cu prilejul zilei de 8 Aprilie „Ziua Internațională a Rromilor Cugir – 2024”

Astfel, în zilele de 7-8 aprilie 2024 au avut loc  activități sportive, o dezbatere și o Masă Rotundă privind semnificația Zilei Internaționale a Rromilor organizată  la Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir.

Au participat reprezentanți ai Spitalului Orășenesc Cugir, preoții parohi, Adrian Cebotari și Marius Nestian, reprezentantul Partida Rromilor PRO EUROPA – Gruia Bumbu, Asociatia APDRCR (Pienar Cosmin),  reprezentanți ai Poliției Locale, sociologul Tomuș Alin, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Cugir.

Au fost organizate activități culturale pe scena Centrului Cultural susținute de către Fanfara Transilvania, elevii școlilor gimnaziale din Cugir: Școala  Gimnazială „Iosif  Pervain”, Școala Gimnazială „Singidava” și Școala Gimnazială Nr. 3.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Pacienții internați în Spitalul Orășenec Cugir, vizitați de „Tinerii voluntari” ai Parohiei Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al Sfinților doctori fără de arginți”, grupul de „Tineri voluntari” ai parohiei Șibot, sub îndrumarea preotului paroh Cosmin Șandru și a prof. Daniela Drăguș, au împlinit cu multă însuflețire, într-un parteneriat cultural-filantropic, o lucrare deosebită și curată spre alinarea suferințelor sufletești și trupești ale mai multor bolnavi din comunitatea creștinească.

Aceștia au fost prezenți sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Spitalul orășenesc Cugir unde au vizitat bolnavii, cărora le-au oferit în dar o icoană, un Catehism Ortodox  și alte mici daruri. Totodată, au ascultat cu interes un cuvânt de îmbărbătare și de încurajare, iar toată atenția de care au avut parte i-au emoționat.  Tinerii care l-au însoțit pe preot în această lucrare pastorală au fost foarte satisfăcuți pentru bucuria pe care au reușit să le-o aducă celor suferinzi. Toate aceste activități filantropice au avut menirea de a crea anumite contexte în care tinerii noștri voluntari să-și exprime, în cadrul acestui proiect de suflet, dragostea față de semeni, cea care ne aseamănă cu Dumnezeu.

Scopul proiectului a fost implicarea și pe viitor a copiilor în viața bisericii, prin punerea în practică a cuvintelor părintelui Paisie Olaru „Cea mai mare faptă bună este a îngriji de cei bolnavi. Mare lucru este a ne alătura cu cel ce pătimește, să luăm parte la durerea lui”, astfel având posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relațiilor tinerilor cu persoanele aflate în suferință, pe paturile spitalelor, să pună în practică experiența filantropică”, a transmis părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir