Rămâi conectat

Economie

Voicu Vușcan, administrator Elit Cugir: „Anul acesta vorbim despre stagnarea pieței”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Voicu Vușcan, administratorul Elit Cugir, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, ce deține 4 fabrici de producție dar și o rețea de 50 de magazine proprii, afirmă că industria în care activează a fost puternic încercată de pandemia de coronavirus, din cauza volatilității economice și a amenințării epidemiologice permanente a factorului uman, atât în zona de producție, cât și în cea de distribuție și vânzare. Astfel, el estimează că piața preparatelor din carne va stagna în acest an.

„Anul acesta vorbim despre o stagnare. HoReCa a fost închisă, magazinele mari au înregistrat un număr mai mic de clienți și scădere în vânzări la produsele vrac, dar și nesiguranță din partea oamenilor în ceea ce privește venitul lor. Toate acestea nu fac altceva decât să reducă consumul. Pe viitor, creșterea vânzărilor depinde foarte mult de veniturile populației și de măsurile restrictive luate pentru combaterea COVID-19, pentru că acestea vor influența direct și consumul de mezeluri”, afirmă Voicu Vușcan.

El adaugă că cea mai mare provocare din acest an pentru producătorii de mezeluri este siguranța angajaților, activând într-un domeniu în care nu se poate lucra de acasă și este necesară prezența zilnică la locul de muncă a peste 90% din angajați. în acest sens, proprietarii fabricilor de produse procesate din carne au fost nevoiți să măsuri de prevenție antiinfecție pe întreg lanțul de producție și valorificare, cât și de informare constantă a personalului cu privire la riscurile de contaminare și efectele acestei boli.

În cadrul companiei Elit, el menționează că a luat măsuri astfel încât să poată produce și livra comenzile, chiar și în perioada de lockdown. „Am căutat să diversificăm canalele de distribuție și să ne adaptăm noii normalități. Mă refer aici la creșterea numărului de produse ambalate, la gramaje mai mici în detrimentul produselor vrac. De asemenea, în această perioadă am inaugurat și vânzările de produse online.”

Elit produce anual peste 40.000 de tone de mezeluri în cele patru unități de producție pe care le deține în Alba, București și Arad.

sursa: zf.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economie

Reprezentanți ai fabricilor din Cugir, participare la Târgul de echipamente de vânătoare și industria sportului din Nurnberg

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 29 februarie – 3 martie 2024, la Nurnberg – Germania are loc cea de-a 50-a ediție a târgului „IWA Outdoor Classics – 2024”, cea mai mare expoziție din lume pentru vânătoare și industria sportului țintă. Expozanții își expun îmbrăcămintea, echipamentul de exterior, armele, accesoriile și alte articole.

La eveniment participă delegații de la cele două societăți de armament și muniție din Cugir, (Fabrica de Arme, respectiv UMC) conduse de ing. Mircea Trifan și ing. Grațian Duma.

De menționat faptul că delegații Fabricii de Arme se vor revedea la manifestarea din Nuremberg cu reprezentanți ai partenerului merican „CENTURY 2000”, cu care dezvoltă relații comerciale de aproape 25 de ani, dar și cu alte firme interesate de produsele fabricate la Cugir

IWA Outdoor Classics 2024 are o istorie de expoziții de calitate și va avea un număr mare de participanți internaționali pentru a crește afacerile expozanților. Vor fi expozanți din întreaga lume, inclusiv vânzători de arme, oficiali civili, vânzători de echipamente de autoapărare și multe altele.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 27 februarie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 27 februarie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1 0723313572
LEX PROTECT BUZĂU SRL AGENT DE SECURITATE 2 resurseumane@lexprotect.ro
ALPINA TEC LOGISTIC SRL AJUTOR BUCATAR 2 0720085887
ALPINA TEC LOGISTIC SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 2 0720085887
LIBRA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 5 0758113603
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 1 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Uzina Mecanică Cugir își construiește o centrală fotovoltaică, cu o putere maximă instalată de de 993 kW

cugirinfo.ro

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Realizare sistem de producere energie electrică din surse regenerabile – centrală fotoelectrică”.

Prin acest proiect se va realiza o capacitate de productie energie electrica din surse regenerabile de energie solara cu o putere maxima instalata de de 993 kW.

Panourile fotovoltaice se vor monta pe un teren in incinta unitatii in suprafata de 15.675 de metri pătrați. Prin această investitie beneficiarul doreste sa isi asigure prin productie locala energia necesara pentru consumul propriu al unitatii.

Sistemul fotovoltaic propus va fi compus din:

– 1822 panouri fotovoltaice (545 W/panou),
– invertoare 100 kW fiecare (10 buc);
– tablou electric, conexiuni, cabluri electrice.

Pe platforma industriala UMC I unde se va implementa proiectul, titularul beneficiaza de un ATR de 5 MW.

Furnizarea energiei electrice catre punctele de consum din cadrul unitatii dar si in reteaua nationala (eventualul surplus) se va face prin intermediul unui post de transformare existent (1000 KVA).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir