Rămâi conectat

Administraţie

Vineri 30 mai, ședinţă ordinară a Consiliului Local Cugir. Vezi ordinea de zi:

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarie-CUGIR-nouPrimarul orașului Cugir, Adrian Teban a convocat sedinţa ordinară a legislativului local pentru data de 30 mai, 2014, ora 11. 00 la sediul primăriei locale.

Pe ordinea de zi se află înscrise 10 proiecte printre care: „Aprobarea Regulamentului de de organizare şi funcţionare a Serviciului Public de interes local „Ambulanţa pentru urgenţe sociale Cugir’’; „Aprobarea participării Oraşului Cugir în proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi’’; „Aprobarea modificării H.C.L. nr.45/2014, privind organigrama, statutul de funcţii şi a numărului de posturi îbn anul 2014 pentru aparatul de specialitate al primarului şi serviciile publice subordonate;

Prezentăm mai jos şi celelalte proiecte înscrise pe ordinea de zi:

I.

– Aprobarea decontării cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice pentru luna aprilie 2014;
– Acordul pentru atribuirea în proprietate a terenului aferent construcţiilor cetăţenilor Onesc Petru şi Onesc Voichiţa;
– Acceptarea donaţiei facută de Fundaţia ,,Freunde Maria Rast” din Wasserburg – Germania;
– Însuşirea raportului de expertiză topografică extrajudiciară, depus de reclamanţii Valasa Ioan şi Valasa Luminiţa Georgeta, în dosarul civil nr. 3421/176/2014;
– Aprobarea unui ajutor de urgenţă pentru familia d-nei Toderescu Bucura;
– Aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei locuinţe pe terenul proprietate al doamnei Jurj Aurelia şi a soţului Jurj David;
– Modificarea art.1, pct.3 al Hotărârii Consiliului Local nr.2/2011 privind componenţa Comisiei locale de ordine publică a oraşului Cugir;

II.

– Probleme diverse

C.P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir, în zilele de 10 și 11 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2024, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.

Campania de sterilizare gratuită va avea loc în perioada 10-11 mai 2024. Primăria Cugir a alocat în acest sens fonduri pentru sterilizarea a 60 de câini.

Locația unde se va desfășura campania este strada Drăgana nr. 29-31.

Cainii vor fi sterilizați, microcipați și li se va elibera carnet de sănătate, motiv pentru care sunteți rugați să vă prezentați cu o copie a cărții de identitate.

Programări se pot face la numărul de telefon 0744550409, zilnic între orele 17.00-20.00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Inițiativă de reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Social democratul, Andrei Sărmășan în calitate de consilier local în Consiliul Local al orașului Cugir a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unei reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit actului normativ amintit,  organele locale ale administraţiei publice sunt obligate să sprijine acţiunile de promovare organizate în scopul donării de sânge, potrivit competenţelor pe care le au.

În acest context, „consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile prevăzute de lege şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. |[(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. (text original în vigoare până la 6 aprilie 2024) ]|

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

„În acest sens, consiliul local are competența de a aproba reduceri la plata impozitelor și taxelor locale cu scopul de a promova acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care am inițiat proiectul de hotărâre  pentru aprobarea unor reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, pentru persoanele care fac dovada activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană”, a precizat consilierul Andrei Sărmășan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir