cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Vineri, 21 decembrie 2018, la Cugir va fi organizată o ceremonie de comemorare a eroilor Revoluției din Decembrie 1989

Vineri, 21 decembrie 2018, la Cugir va fi organizată o ceremonie de comemorare a eroilor Revoluției din Decembrie 1989

Publicat în 18.12.2018 la ora 18:43

Vineri, 21 decembrie 2018, la Cugir va fi comemorată Revoluția din Decembrie 1989. Asociația „21 Decembrie 1989” Cugir, a transmis programul desfășurării ceremoniei de comemorare a eroilor Revoluției din Decembrie 1989.

Potrivit președintelui asociației, Liviu Bulzan, vineri, 21 decembrie 2018, începând cu ora 14.00,  la troița din fața Primăriei Cugir vor avea loc alocuțiuni, depuneri de coronae de flori, precum și o slujbă religioasă, în memoria celor care s-au jerfit pentru idealurile de libertate ale poporului român.

Au fost invitați să ia parte la eveniment: membri ai asociaților de revoluționari din Alba Iulia, Orăștie și Cugir, oficialități locale, reprezentanți ai formațiunilor politice din Cugir, Instituția Prefectului Alba, Consiliul Județean și Consiliul Local Cugir, șefi de instituții și ONG-uri din localitate.

În aceeași zi, de la ora 12.00, la troița situată în curtea sediului Poliției orașului Cugir vor fi depuse coronae de flori și va avea loc o slujbă de pomenire în memoria celor doi lucrători ai Miliției din Cugir, căpitanul Valentin Pop și subofițerul Ilie Staicu, care în urmă cu 29 de ani, au fost uciși în mod barbar, de un grup de pretinși revoluționari. Și aici, au fost invitați să ia parte, oficialități din Cugir, reprezentanți ai revoluționarilor, ai I.P.J. Alba, ai partidelor politice, lucrători ai Poliției și Jandarmeriei orașului Cugir, precum și membri ai celor două familii celor care au pierit în timpul tragicelor evenimente din seara zilei de 21 decembrie 1989.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 214 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.