Rămâi conectat

Administraţie

Vineri, 19 iulie 2013, şedinţă ordinară la Consiliul Local Cugir – 15 puncte pe ordinea de zi

cugirinfo.ro

Publicat

în

primaria CugirConsiliul Local al Oraşului Cugir se întruneşte vineri, 19 iulie 2013, începând cu ora 11.00, în şedinţă ordinară având spre dezbatere pe ordinea de zi, 15 proiecte de hotărâre printre care, „Aprobarea rectificării bugetului local al Oraşului Cugir pe anul 2013”, „Aprobarea alocării sumei de 500.000 lei din excedentul înregistrat la finele anului 2012 pentru finanţarea în 2013 a cheltuielilor de dezvoltare”, „Aprobarea modificării unor anexe din HCL nr. 26/2013 privind Organigrama, Statutul de funcţii şi numărul de personal pentru aparatul de specialitate al primarului pe anul 2013”, „Aprobarea Comisiei Sociale de analiza şi soluţionare a cererilor de locuinţe din domeniul privat al Oraşului Cugir”.

Prezentam mai jos celelalte puncte de pe Ordinea de zi:

I.

  1. – Aprobarea completării HCL nr. 76/2013 în sensul transmiterii dreptului de participare în competiţii sportive către Asociaţia „Clubul de Fotbal Metalurgistul Cugir 1939”

  2.- Însuşirea nivelului cotizaţiei ce revine oraşului Cugir pentru anul 2013, în calitate de membru fondator al Asociaţiei „Clubul de Fotbal Metalurgistul Cugir 1939”.

   3. – Aprobarea decontării cheltuielilor cu naveta a cadrelor didactice pe luna iunie 2013.

  4. – Aprobarea art. nr.3 din HCL nr. 87/2013 privind participarea Consiliului local al oraşului Cugir la Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2013.

   5. – Acordul pentru atribuire în proprietate a terenului aferent construcţiei prin Ordin al Prefectului cetăţenilor Bulzan Cosmin Liviu şi soţia Bulzan Iona Maria.

    6. – Aprobarea vânzării imobilului PT 16 situat administrativ str., Rozelor nr. 14.

    7. – Aprobarea vânzării P.T. 20 situat administrativ str. Alexandru Ioan Cuza.

   8. – Atestarea apartenenţei la domeniul privat al Oraşului Cugir a 7 parcele situate administrativ pe str. Raul Mic nr. 138

   9. – Aprobarea modificării anexei HCL nr 106/2009 în sensul precizării valorii investiţiilor înregistrate de A.N.L. la imobilele de pe strada Narciselor si 21 Decembrie 1989

   10. – Aprobarea modificării anexei HCL nr. 80/2013 în sensul corectării valorii de inventar a imobilelor „Drumuri forestiere” incluse în inventarul domeniului public al Oraşului Cugir

   11. – Aprobarea modificării art. nr. 1 din HCL nr 2/2011 privind componenta Comisiei Locale de Ordine Publica

        II.

 –   Informarea Oficiului Contencios privind soluţionarea cauzelor în care este parte Consiliul Local, aflate pe rolul instanţelor de judecată în luna iunie 2013.

         III

– Probleme diverse


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir, în zilele de 10 și 11 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2024, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.

Campania de sterilizare gratuită va avea loc în perioada 10-11 mai 2024. Primăria Cugir a alocat în acest sens fonduri pentru sterilizarea a 60 de câini.

Locația unde se va desfășura campania este strada Drăgana nr. 29-31.

Cainii vor fi sterilizați, microcipați și li se va elibera carnet de sănătate, motiv pentru care sunteți rugați să vă prezentați cu o copie a cărții de identitate.

Programări se pot face la numărul de telefon 0744550409, zilnic între orele 17.00-20.00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Inițiativă de reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Social democratul, Andrei Sărmășan în calitate de consilier local în Consiliul Local al orașului Cugir a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unei reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit actului normativ amintit,  organele locale ale administraţiei publice sunt obligate să sprijine acţiunile de promovare organizate în scopul donării de sânge, potrivit competenţelor pe care le au.

În acest context, „consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile prevăzute de lege şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. |[(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. (text original în vigoare până la 6 aprilie 2024) ]|

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

„În acest sens, consiliul local are competența de a aproba reduceri la plata impozitelor și taxelor locale cu scopul de a promova acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care am inițiat proiectul de hotărâre  pentru aprobarea unor reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, pentru persoanele care fac dovada activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană”, a precizat consilierul Andrei Sărmășan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir