Rămâi conectat

Sport

Victorie la limită sub „Drăgana”, în cea de-a doua etapă a returului: Metalurgistul Cugir – ACS Tg. Mureș 2-1 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a trecut, la limită, de nou-promovata ACS Tg. Mureș, scor 2-1 (1-1), în runda a 10-a a eșalonului terț, gruparea de sub Drăgana reușind să remonteze handicapul din minutul 2.

Iarăși antrenorul Lucian Itu a fost determinant pentru “roș-albaștri”, cu o pasă decisivă la reușita lui Vlădia (73), asta după ce runda trecută veteranul atacant de 43 de ani marcase un gol de generic la Ungheni, confirmând arhicunoscutul proverb “cine n-are bătrâni, să-și cumpere”

Metalurgistul a controlat ostilitățile, a dominat clar, chiar dacă a început jocul cu handicap (singura oportunitate a vizitatorilor, până la lovitrua liberă repinsă de Perjeriu în prelungiri), a repurtat a 4-a victorie consecutivă în fața fanilor și a urcat pe podiumul Seriei a IX-a.

Ocazie Cocan (4) de a restabili egalitatea, reluare cu capul în brațele portarului. Scăpat singur cu Molnar, Udrea se încurcă în balon (25).

Cocan (57) – acțiune individuală, încheiată cu un șut pe lângă vinclul stâng. Gazdele efectuează 4 înlocuiri în minutul 64, între cei intrați regăsindu-se antrenorul Lucian Itu, în postura de atacant. Caliani (66) – respinge din 2 metri o centrare spre Șaucă, aflat în fața porții goale. Tirla (83) -șut într-un apărător, din poziție favorabilă. la ultima fază, în careul cugirean a urcat și portarul Molnar, iar Perjeriu a respins șutuui lui Ungur (90+4).

• 0-1, MIN. 2: GLIGA scăpat singur frontal îl depășește mult prea ușor pe Vlădia și punctează la prima acțiune notabilă

• 1-1, MIN. 10: ȘAUCĂ, piruetă la 8 metri și șut în diagonală, după centrarea deviată venită din stânga, de la Neagu

• 2-1, min. 73: VLĂDIA; cap din 5 metri, la cornerul executat de L. Itu

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Perjeriu – Haj, S. Itu (64, Tîrla), Vlădia, M. Neagu (64, Șuteu) – Șaucă/ cpt, Boldea, P. Păcurar, Cocan (64, I. Grozav) – Udrea (84, Selagea), M. Domșa (64, L. Itu); rezerve Jisa, Bura, Tăban, N. Lazăr. Antrenor principal Lucian Itu.

ACS Tg. Mureș: Molnar – Greu, Circa, Al. Oprea,  Caliani – Csaki – Gliga (88, Veress),T. Moldovan/ cpt (46, Csala), Borbely (80, Ungur) Cotoi (73, Vecerdea) – Lupuleț; rezerve T. Negrușa, Mihaly, Potor, Csegoldi,  Z. Feher. Antrenor Suto Szillard.

Arbitri R. Bădărău (Hunedoara), Al. Turian (Zalău), K. Toth (Petrești) Observatori M. Zgovancu (Tg. Jiu), C. Mardan (Făgăraș).

Avertismente: Udrea (23), L. Itu (90+3)/ Caliani (35), Csaki (52).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir