cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Victorie în extremis datorită unui „gol de aur” marcat în prelungiri: Metalurgistul Cugir – CS Iernut 1-0 (0-0)

Victorie în extremis datorită unui „gol de aur” marcat în prelungiri: Metalurgistul Cugir – CS Iernut 1-0 (0-0)

Publicat în 09.09.2016 la ora 21:23

metalurgistul-cugir-cs-iernut-sep-2016Metalurgistul Cugir a învins pe CS Iernut, în etapa secundă a Seriei a 5-a, scor 1-0 (0-0), gol Negrescu (90+4, la un corner Itu), la primul meci oficial al sezonului în faţa propriilor suporteri însemnând în întâiul joc oficial după inaugurarea „Arenei Cugir”.

Final incendiar sub Drăgana, unde fundașul Negrescu a adus o victorie imensă în secvențele de prelungiri, după ce în faza anterioară oaspeții au ratat ocazia meciului.

• Călin Moldovan: „Victorie obținută cu multă șansă și noroc”

Realist, antrenorul Călin Moldovan a recunoscut că Metalurgistul a repurtat o victorie nesperată, după un final în care glonțul a trecut milimetric. „Victorie realizată cu foarte multă șansă și noroc. Am avut și noi ocaziile noastre, adversarul nu a contat în ofensivă până în ultimele 15 minute, când au avut două ratări monumentale. Trebuie să ne dea de gândit acest meci, pentru că nu putem câștiga mereu în acest mod, cu greșelile respective. Pe Covaciu l-am înlocuit la pauză pentru că nu a dat randamentul scontat„, a spus Călin Moldovan.

Tehnicianul gazdelor a opinat că „roș-albaștrii” au nevoie de timp pentru a evolua la nivelul pretențiilor. „Multe așteptări nu putem să avem, suntem în perioada de căutări. Este foarte important că am învins, contează pentru închegarea echipei. Cu atâtea modificări în efectiv, 18 jucători noi, randamentul este afectat. Drumul este lung, mai avem mult de muncă, trebuie multă răbdare„, a menționat Moldovan.

„Roș-albaștrii” au avut o primă repriză dezamăgitoare, apoi s-au aflat la timonă, au ratat câteva ocazii, dar și puteau fi taxați de Pastor spre finalul jocului și mai ales Balea, în prelungiri, scăpat singur de la centrul terenului, a șutat alături de buturile lui Vlase.

• Primul act, anost

Moldovan a surprins cu titularizarea lui S. Iacșa ca și fundaș stânga, de asemenea remarcându-se introducerea lui Stoianof în avanposturi, ambii jucători fiind aduși de la Mureșul Vințu.

Primele 45 de minute au fost unele anoste, un meci modest, în care Cugirul nu s-a descurcat în ofensivă. Rare oportunitățile, doar trei, două în contul gazdelor: Vezan (26) – șut deviat, Cocină (38) – a tras alături, iar cea mai periculoasă oportunitate a oaspeților a fost semnată de Bîrseti (43) – minge ce a căzut pe plasă.

• După pauză, ratări cugirene dar și Pastor și Balea!

Supărat pe evoluția propriei echipe, Moldovan a efectuat două înlocuiri la pauză, scoțându-l pe Covaciu, destul de activ în prima repriză, care însă a păcătuit din punct de vedere tactic. Cugirul a început să joace altceva, ocaziile se întețesc, cea mai mare fiind a lui Stoianof (53).

Mai târziu, Bactăr (61) a trimis cu capul peste poartă la un corner executat de Itu, veteranul gazdelor care a încercat multe. Incursiunea lui Tăban (62) pe banda dreaptă a fost blocată de portarul Crăciun, ce a stopat o centrare foarte periculoasă.

Sarabanda ratărilor continuă, cu Cocină (68) – intervenție excelentă a portarului, replica fiind de la Pastor (77) – șut ce a șters bara stângă!

Iar finalul s-a dovedit unul incendiar, cu soarta jocului tranșându-se în prelungiri, determinantă fiind ratarea lui Balea (90+3)

Echipe: Metalurgistul: Vlase – D. Popa (46, Maftei), Bactăr, Negrescu, S. Iacșa – Tăban (81, Toriște), Vezan (64, Ad. Radu), Covaciu (46, Măd. Popa), Cocină – Itu, Stoianof; rezerve D. Popescu,  Toriște, Marinoiu, M. Udrea. Antrenor Călin Moldovan.

CS Iernut: P. Crăciun – Al. Groza, Bîrseti (65, G. Marian), Ardelean (71, F. Măriginean), Balea, Fekete, I. Chețan, M. Pastor, M. Bălaș, Ungur, L. Chețan (87, Meruțiu); rezerve R. Botezan, Ștef, Oct. Moldovan, F. Mărginean, S. Botezan. Antrenor Nicolae Ghira.

Acest articol a fost citit de 129 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.