Rămâi conectat

Sport

Victorie în extremis datorită unui „gol de aur” marcat în prelungiri: Metalurgistul Cugir – CS Iernut 1-0 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-cs-iernut-sep-2016Metalurgistul Cugir a învins pe CS Iernut, în etapa secundă a Seriei a 5-a, scor 1-0 (0-0), gol Negrescu (90+4, la un corner Itu), la primul meci oficial al sezonului în faţa propriilor suporteri însemnând în întâiul joc oficial după inaugurarea „Arenei Cugir”.

Final incendiar sub Drăgana, unde fundașul Negrescu a adus o victorie imensă în secvențele de prelungiri, după ce în faza anterioară oaspeții au ratat ocazia meciului.

• Călin Moldovan: „Victorie obținută cu multă șansă și noroc”

Realist, antrenorul Călin Moldovan a recunoscut că Metalurgistul a repurtat o victorie nesperată, după un final în care glonțul a trecut milimetric. „Victorie realizată cu foarte multă șansă și noroc. Am avut și noi ocaziile noastre, adversarul nu a contat în ofensivă până în ultimele 15 minute, când au avut două ratări monumentale. Trebuie să ne dea de gândit acest meci, pentru că nu putem câștiga mereu în acest mod, cu greșelile respective. Pe Covaciu l-am înlocuit la pauză pentru că nu a dat randamentul scontat„, a spus Călin Moldovan.

Tehnicianul gazdelor a opinat că „roș-albaștrii” au nevoie de timp pentru a evolua la nivelul pretențiilor. „Multe așteptări nu putem să avem, suntem în perioada de căutări. Este foarte important că am învins, contează pentru închegarea echipei. Cu atâtea modificări în efectiv, 18 jucători noi, randamentul este afectat. Drumul este lung, mai avem mult de muncă, trebuie multă răbdare„, a menționat Moldovan.

„Roș-albaștrii” au avut o primă repriză dezamăgitoare, apoi s-au aflat la timonă, au ratat câteva ocazii, dar și puteau fi taxați de Pastor spre finalul jocului și mai ales Balea, în prelungiri, scăpat singur de la centrul terenului, a șutat alături de buturile lui Vlase.

• Primul act, anost

Moldovan a surprins cu titularizarea lui S. Iacșa ca și fundaș stânga, de asemenea remarcându-se introducerea lui Stoianof în avanposturi, ambii jucători fiind aduși de la Mureșul Vințu.

Primele 45 de minute au fost unele anoste, un meci modest, în care Cugirul nu s-a descurcat în ofensivă. Rare oportunitățile, doar trei, două în contul gazdelor: Vezan (26) – șut deviat, Cocină (38) – a tras alături, iar cea mai periculoasă oportunitate a oaspeților a fost semnată de Bîrseti (43) – minge ce a căzut pe plasă.

• După pauză, ratări cugirene dar și Pastor și Balea!

Supărat pe evoluția propriei echipe, Moldovan a efectuat două înlocuiri la pauză, scoțându-l pe Covaciu, destul de activ în prima repriză, care însă a păcătuit din punct de vedere tactic. Cugirul a început să joace altceva, ocaziile se întețesc, cea mai mare fiind a lui Stoianof (53).

Mai târziu, Bactăr (61) a trimis cu capul peste poartă la un corner executat de Itu, veteranul gazdelor care a încercat multe. Incursiunea lui Tăban (62) pe banda dreaptă a fost blocată de portarul Crăciun, ce a stopat o centrare foarte periculoasă.

Sarabanda ratărilor continuă, cu Cocină (68) – intervenție excelentă a portarului, replica fiind de la Pastor (77) – șut ce a șters bara stângă!

Iar finalul s-a dovedit unul incendiar, cu soarta jocului tranșându-se în prelungiri, determinantă fiind ratarea lui Balea (90+3)

Echipe: Metalurgistul: Vlase – D. Popa (46, Maftei), Bactăr, Negrescu, S. Iacșa – Tăban (81, Toriște), Vezan (64, Ad. Radu), Covaciu (46, Măd. Popa), Cocină – Itu, Stoianof; rezerve D. Popescu,  Toriște, Marinoiu, M. Udrea. Antrenor Călin Moldovan.

CS Iernut: P. Crăciun – Al. Groza, Bîrseti (65, G. Marian), Ardelean (71, F. Măriginean), Balea, Fekete, I. Chețan, M. Pastor, M. Bălaș, Ungur, L. Chețan (87, Meruțiu); rezerve R. Botezan, Ștef, Oct. Moldovan, F. Mărginean, S. Botezan. Antrenor Nicolae Ghira.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir