Rămâi conectat

Politică

Vicepreședntele PNL Alba, Mihai Nicușor demască abuzurile primarului Ilie Tomuș din Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul partidului, vicepreședntele PNL Alba a declarat că primarul localității Șibot, Ilie Tomuș, dă dovadă de un comportament aberant.

Mihai-Nicusor-PNLÎn urma vizitelor efectuate în comună, mai mulți cetățeni i-au sesizat liberalului îngrijorarea lor vizavi de faptul că reprezentanții partidului pe care îl reprezintă intenționează să oprească alimentarea cu apă pe o rețea din satul Balomir și Sărăcsău, informație mincinoasă, lansată chiar de primarul comunei Șobot. Potrivit lui Mihai Nicușor, introducerea apei în aceste localități se datorează eforturilor viceprimarului Dacian Herlea, făcând parte din promisiunile respectate din timpul campaniei electorale.

În urma unei investigații începute pe cont propriu, vicele PNL Alba a descoperit mai multe neregului, posibil cazuri de abuz în serviciu, în activitatea primarului Ilie Tomuș.

O situație flagrantă este un contract încheiat recent între Primăria Șibot și o firmă de consultanță financiară pentru servicii de contabilitate în valoare de 5.000 de lei pe lună, în condițiile în care administrația locală are angajat contabil pentru acest lucru. Curios este faptul că aceeași firmă presează aceleași servicii pentru Primăria Scărișoara, la care nivelul de activitate este similar cu cel de la Șibot, însă prețul plătit este de peste două ori mai mic, respectiv 1.700 de lei pe lună.

Mai mult decît atât, liberalul susține că primarul Ilie Tomuș a angajat această cheltuială unilateral, fără să o supună votului consilierilor locali, așa cum prevede legea achizițiilor publice. În același timp edilul avea obligația aprobării în Consiliul Local a unei noi organigrame, odată cu externalizarea serviciului de contabilitate, fapt care însă nu s-a întâmplat.

Potrivit unor surse din cadrul primăriei, Tomuș ar fi externalizat serviciul de contabilitate unei societăți private pentru a putea ascunde urmele unor nereguli privind activitatea în domeniul achizițiilor publice, din ultimii ani.

Un exemplu de sifonare a banilor publici, oferit de Mihai Nicușor, este cel al societății Romana Costin SRL, firma de casă a primarului, care aparține actualului consilierul local Cosmina Rațiu Matei și care în perioada 2011-2012 a livrat marfă către unitatea administrativ-teritorială a comunei Șibot în valoare de peste 1,2 miliarde de lei vechi, cât bugetul comunei, realizat din taxe și impozite, pentru un an.

În noul mandat, o nouă firmă suveică ar fi luat locul societății Romana Costin SRL. Este vorba despre SC Zet Cons, în spatele căreia s-ar afla tot consilierul local Cosmina Rațiu Matei.

“Îi atrag atenția primarului din Șibot că trebuie să dea dovadă de transparență conform legii. Consilierii locali și județeni ai USL Alba sunt gata să susțină proiectele serioase pentru dezvoltarea localității Șibot, însă nu vor susține niciodată proiectele dubioase. Nu vom accepta nciodată sifonarea banilor publici prin intermediul unor firme de casă ale primarului”,  a declarat consilierul județean Mihai Nicușor.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir