cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Veteranul de război Ioachim Mateiu, din Acmariu, aniversat la împlinirea a 93 de ani

Veteranul de război Ioachim Mateiu, din Acmariu, aniversat la împlinirea a 93 de ani

Publicat în 28.04.2016 la ora 12:30

veteran-de-razboi-blandiana-apr-2016Președintele Asociaței ”Pro Cugir”, Aurel Voicu, însoţit de Vistian Blaga – președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir şi primarul din Blandiana, Nicolae Gherman, l-au vizitat acasă ieri, 27 aprilie 2016, pe plt. rez. Ioachim Mateiu din localitatea Acmariu, comuna Blandiana pentru a-i ura ”La mulți ani” cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 93 ani şi totodată pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de veteranii de război.

Ioachim Mateiu este veteran al celui De-al Doilea Război Mondial, deţinător a două titluri de onoare şi recunoştinţă.  Sărbătoritului i-a fost înmânată ,,Diploma Aniversară a Adsociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război”, semnată de preşedintele asociaţiei, General de Armată(r) Marin Dragnea și ,,Diploma Aniversară a filialei județene a Asociației Veteranilor de Război”, semnată de col (r) Eugen Papeș și de președintele Asociației Pro Cugir Aurel Voicu.

El a primit din partea vizitatorilor un pachet conținând alimente și produse de folosință personală, precum și o sumă de bani din partea primarului Nicolae Gherman.

Din textul felicitării înmânate veteranului am reținut: ”Vă dorim ca și în următorii ani, onorabila dumneavoastră vârstă, experiența de viață și înțelepciunea ostașului veteran să fie pildă pentru urmași!”. De menționat că ziua de 29 aprilie este dedicată Zilei Veteranilor de Război și este sărbătorită prin ceremoniale militare și rligioase.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 82 ori

Veteranul de război Ioachim Mateiu, din Acmariu, aniversat la împlinirea a 93 de ani
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *