cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Vernisaje de expoziții, eveniment cultural dedicat Centenarului Marii Uniri și spectacole muzicale, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului „Toamna Cugireană”

Vernisaje de expoziții, eveniment cultural dedicat Centenarului Marii Uniri și spectacole muzicale, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului „Toamna Cugireană”

Publicat în 15.09.2018 la ora 20:27

Cea de-a XXI-a ediție a festivalului „Toamna Cugireană”, programată pentru zilele de 14, 15 și 16 septembrie 2018, și-a deschis oficial activitățile printr-un ceremonial desfășurat sâmbătă dimineața, începând cu ora 10:00, în fața Primăriei din Cugir. Manifestarea a început prin arborarea drapelelor, intonarea de către fanfara Centrului Cultural, a imnurilor României, Uniunii Europene și a Landului din Bavaria.

Misiunea de deschidere a festivalului i-a revenit primarului orașului, Adrian Teban, care a adresat salutul său participanților la eveniment și a transmis succes organizatorilor acestei sărbători devenite deja tradiție a orașului de la poalele Drăganei. În minitribuna amenajată pe scările instituției, alături de edilul șef al orașului au luat loc: viceprimarul și administratorul special al orașului, Călin Furdui, respectiv Marius Jibotean, consilierii județeni Cătălin Comșa și Dan Cherecheș, consilieri ai legislativului local, directorii generali ai celor două fabrici cugirene de armament și muniție, Mircea Trifan, respectiv Nicolae Mihăilesc, directorul general al Parcului Industrial Cugir, Emil Muntean, reprezentanți ai unor agenți economici și instituții din oraș, precum și o delegație de elevi din Wassserburg – Germania, oaspete pentru o săptămână a orașului Cugir.

A urmat vizitarea expozițiilor situate la parterul și etajul Centrului Cultural, organizate cu acest prilej de câțiva agenți reprezentativi ai orașului, precum: cele două societăți cugirene de armament și muniție(expoziții de tehnică militară), SC Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir, Star Transmission Cugir, Nova Group, prezentare de produse de panificație, de mobilă, artă fotografică, expoziția Asociației de ecologie și turism ,,Năsipiște” Cugir, expoziție de produse ale Muzeului din Cugir. De la ora 11.0 în sala de spectacole a Centrului Cultural a avut loc piesa de teatru ,,Ziditorii Marii Uniri”. De un mare interes s-a bucurat evenimentul cultural dedicat Centenarului Marii Uniri prin vernisarea expozișiei organizate cu acest prile, unde Ionela Mircea (din Cugir), muzeograf la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a ținut o conferință dedicată împlinirii a 100 de ani de la marele act istoric de la 1 Decembrie 1918.

Ca premieră în acest an, în parcul Consiliul Europei din fața primăriei locale, reprezentanții Asociației ,,Dacii Singidavei” îmbrăcați în costume specifice care amintesc de vremurile portului dacic civil si militar au amenajat un amplasasament tabară cu activitati militare si mesteșugărești specific dacilor. Și în acest an, cugirenii au fost întâmpinați pe o parte și alta a străzii ”21 Decembrie 1989” de „Târgul Meşterilor Populari”, în cadrul căruia vizitatorii pot admira și cumpăra produse confecționate de către aceștia sau diverse produse comerciale fabricate de unități specializate, pentru adulți și copii, chioșcuri cu băuturi alcoolice și răcoritoare, produse alimentare preparate și semipreparate, jocuri pentru cei mici etc. Începând cu ora 18.00, pe scena amplasată în apropierea SC Uzina Mecanică Cugir vor avea loc spectacole: Topaz, Gino & Live Band, Irina Rimes, Guess Who, Spectacol de Lasere, Smiley, Trooper.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 214 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.