Rămâi conectat

Administraţie

Veniturile bugetare ale Cugirului au sporit cu 8,61 la sută

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Adrian-Teban-primar-CugirÎntr-o recentă reuniune a legislativului din Cugir, primarul Adrian Teban a prezentat aleşilor locali „Raportul cu privire la starea economico-socială a oraşului pentru anul 2013”.

După cum susţinea chiar în prefaţa prezentării, edilul şef al Cugirului a explicat consilierilor locali că a întocmit raportul în urma unei analize de bilanţ care demonstrează că anul 2013 a fost pentru localitate un pas înainte, bugetul local evidenţiind evoluţia economică a oraşului, comparativ cu anii precedenţi. “Dacă în 2012 veniturile bugetare erau de 28.190.196 lei, în 2013, acestea au crescut la 30.617.619 lei, ceea ce înseamnă o creştere de 8,61%, un aport substanţial la creşterea veniturilor bugetare reprezentându-l banii primiţi de la Uniunea Europeană, care s-au ridicat în cursul anului trecut la 4.982.000 lei”, se arată în raportul de bilanţ al primarului.
Potrivit celor prezentate, realizări importante s-au obţinut la capitolul “Infra­structură”, domeniu prioritar pentru administraţia oraşului, în cadrul căruia au fost modernizate două importante artere din localitate (strada 21 Decembrie 1989 şi strada Drăgana), a continuat cea de-a treia etapă a proiectului privind amenajarea parcărilor, extinderea iluminatului public în 25 de zone ale oraşului. Valoarea totală a acestor lucrări s-a ridicat la 3.592.935 lei. La acestea se adaugă lucrări de reparaţii ample pe şase străzi din Cugir şi Vinerea, precum şi pe trei drumuri de legătură. Paşi importanţi s-au făcut în 2013, în sensul atragerii finanţării europene, prin proiectul „Reabilitarea şi modernizarea a şase străzi din Cugir şi localitatea Vinerea”. Tot în 2013 a fost demarat în localitate proiectul judeţean: „Modernizarea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi tratare apă uzată în aglomerarea Cugir”. În cadrul acestuia au fost începute lucrările de modernizare a staţiei de tratare apă Râul Mare, lucrările de extindere şi modernizare staţie de epurare, precum şi extinderea reţelei de canalizare în Cindeni şi reabilitarea reţelei de canalizare pe străzile: Doinei, Narciselor, Trandafirilor, 21 Decembrie 1989, Viilor şi Stadionului. Contribuţia locală la acest proiect a fost de 262.224 lei. În raportul prezentat de primar, un loc important îl ocupă „Serviciile de utilitate publică”, o poziţie prioritară fiind destinată Spitalului Orăşenesc Cugir, unitate de sănătate care, în opinia edilului, a fost tratată cu prioritate. „Am asigurat resursa financiară atât pentru funcţionarea unităţii medicale, cât şi pentru realizarea unor investiţii şi a unor dotări importante. În 2013 a fost demarată reabilitarea şi modernizarea clădirii ce adăposteşte secţiile de Chirurgie-Interne, lucrări pentru care s-au investit 212.623 lei din bugetul local. Tot pentru spital s-a achiziţionat aparatură performantă în valoare de 263.855 lei, din care amintim: un laparascop, linie semiautomată de electroforeză, monitor cardiac, injectomat, EKG-12 canale, defibrilator bifazic monitorizare EKG, sterilizator cu etilenoxid, centrifugă”, se precizează în raportul primarului.
În continuare, în raport sunt evidenţiate capitole privind: Serviciul Public de Asistenţă Socială, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, Poliţia Locală a Oraşului Cugir, instituţiile de învăţământ din oraş, Revitalizarea culturii şi sportului, Relaţia cu cetăţenii, iar la final sunt înscrise câteva direcţii privind Strategia de dezvoltare a oraşului Cugir 2014-2020. Sunt domenii în cadrul cărora s-au înregistrat realizări notabile, dar pe care le vom prezenta cititorilor într-o viitoare ediţie a cotidianului Unirea.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir