Rămâi conectat

Sport

Vechea arenă a Metalurgistului Cugir se află în plin proces de modernizare

cugirinfo.ro

Publicat

în

stadion-metalurgistul-cugir-feb-2016Fotbalul din Cugir se pregăteşte de casă nouă, sub Drăgana prinzând contur cel mai modern stadion de fotbal din județul Alba, unul ce va avea într-adevăr faţă de liga a doua, eşalon unde speră să ajungă, în toamnă, echipa din localitate.

Vechea arenă a Metalurgistului Cugir este în plin proces de modernizare, estimându-se ca lucrările să fie finalizate în jurul datei de 23 aprilie 2016. Constructorul SC Con-A din Sibiu, una dintre cele mai mari firme de construcţii din România, are în portofoliu elegantul stadion „Cluj Arena” şi se pregăteşte de alte două proiecte de anvergură, stadioanele din Craiova şi Tg. Jiu. La Cugir, termenul de execuţie iniţial a fost de 7 luni, prelungindu-se cu încă o lună, din pricina vremii nefavorabile din luna decembrie, când nu s-a putut lucra.

• Propunere pentru denumire: „Stadionul Alexandru Paşcanu”!

Fotbalistic vorbind, suporterii „roş-albaştrii” visează ca Metalurgistul Cugir 1939 să reprezinte iar Alba pe a doua scenă fotbalistică, după o pauză de 23 de ani, ultimul sezon când gruparea cugireană activa în Divizia B fiind în 1993! Până atunci, la încheierea returului, când se speră ca trupa lui Călin Moldovan să activeze în eşalonul secund, se va limpezi şi chestiunea denumirii bazei sportive. Reprezentanţii administraţiei locale au iniţiat în mediile on-line un sondaj referitor la viitorul nume al stadionului, vehiculându-se deja două denumiri: „Cugir Arena” sau „Arena Metalurgistul Cugir”, însă o propunere extrem de interesantă, demnă de luat în seamă, vine dinspre Ciprian Pahone, preşedintele grupării din eşalonul terţ. „Personal aş înclina ca proaspăt modernizată casă a Metalurgistului să se numească «Stadionul Alexandru Paşcanu». Pentru toate realizările avute de-a lungul anilor în tricoul şi pe banca tehnică a Cugirului, «Nea Sandu» merită din plin această onoare, întrucât numele său este la loc de cinste în existenţa fotbalistică a oraşului. Trebuie să mulţumim autorităţilor locale pentru implicarea în domeniul sportului”, a explicat oficialul Metalurgistului.

• Tribună acoperită, gard împrejmuitor şi încă două terenuri de tenis!

Pe lângă reconstruirea integrală a gardului împrejmuitor, stadionul urmând să beneficieze de trei porţi de intrare, vor mai fi două noi terenuri de tenis de câmp (vor fi 4 în total), dar schimbarea majoră va fi la nivelul tribunei întâi, care va fi acoperită integral, în sectorul respectiv urmând să fie circa 1200 de locuri pe scaune pentru spectatori. Implicit în structura copertinei se vor crea spaţii pentru 7 birouri de nivel administrativ, 3 loje, suprafeţe generoase pentru presă, mărindu-se şi capacitatea vestiarelor. Costurile proiectului se cifrează la 4,402 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 980.000 de euro, acoperite de Consiliul local Cugir, beneficiar fiind Clubul Sportiv Orăşenesc.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    CONTRIBUABILUL

    24.02.2016 la 10:34

    O megastructură menită sa pape banii bugetului local pe termen lung. O ambiție megalomană a unui personaj car a dorit să cheltuiască banii contribuabililor pentru a satisface un grup mic de oameni, dar care lasă nerezolvate multe probleme la nivelul orașului cum ar fi: străzi nereparate, iluminat public, rezolvarea unor probleme la spital, la școli, etc. Asta-i situația. De aceea zic, ca primarul să numească stadionul ,,Baza sportivă devoratoare a banilor bugetuluilocal”. Cam lungă denumirea, dar asta e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir