cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Vechea arenă a Metalurgistului Cugir se află în plin proces de modernizare

Vechea arenă a Metalurgistului Cugir se află în plin proces de modernizare

Publicat în 23.02.2016 la ora 12:26

stadion-metalurgistul-cugir-feb-2016Fotbalul din Cugir se pregăteşte de casă nouă, sub Drăgana prinzând contur cel mai modern stadion de fotbal din județul Alba, unul ce va avea într-adevăr faţă de liga a doua, eşalon unde speră să ajungă, în toamnă, echipa din localitate.

Vechea arenă a Metalurgistului Cugir este în plin proces de modernizare, estimându-se ca lucrările să fie finalizate în jurul datei de 23 aprilie 2016. Constructorul SC Con-A din Sibiu, una dintre cele mai mari firme de construcţii din România, are în portofoliu elegantul stadion „Cluj Arena” şi se pregăteşte de alte două proiecte de anvergură, stadioanele din Craiova şi Tg. Jiu. La Cugir, termenul de execuţie iniţial a fost de 7 luni, prelungindu-se cu încă o lună, din pricina vremii nefavorabile din luna decembrie, când nu s-a putut lucra.

• Propunere pentru denumire: „Stadionul Alexandru Paşcanu”!

Fotbalistic vorbind, suporterii „roş-albaştrii” visează ca Metalurgistul Cugir 1939 să reprezinte iar Alba pe a doua scenă fotbalistică, după o pauză de 23 de ani, ultimul sezon când gruparea cugireană activa în Divizia B fiind în 1993! Până atunci, la încheierea returului, când se speră ca trupa lui Călin Moldovan să activeze în eşalonul secund, se va limpezi şi chestiunea denumirii bazei sportive. Reprezentanţii administraţiei locale au iniţiat în mediile on-line un sondaj referitor la viitorul nume al stadionului, vehiculându-se deja două denumiri: „Cugir Arena” sau „Arena Metalurgistul Cugir”, însă o propunere extrem de interesantă, demnă de luat în seamă, vine dinspre Ciprian Pahone, preşedintele grupării din eşalonul terţ. „Personal aş înclina ca proaspăt modernizată casă a Metalurgistului să se numească «Stadionul Alexandru Paşcanu». Pentru toate realizările avute de-a lungul anilor în tricoul şi pe banca tehnică a Cugirului, «Nea Sandu» merită din plin această onoare, întrucât numele său este la loc de cinste în existenţa fotbalistică a oraşului. Trebuie să mulţumim autorităţilor locale pentru implicarea în domeniul sportului”, a explicat oficialul Metalurgistului.

• Tribună acoperită, gard împrejmuitor şi încă două terenuri de tenis!

Pe lângă reconstruirea integrală a gardului împrejmuitor, stadionul urmând să beneficieze de trei porţi de intrare, vor mai fi două noi terenuri de tenis de câmp (vor fi 4 în total), dar schimbarea majoră va fi la nivelul tribunei întâi, care va fi acoperită integral, în sectorul respectiv urmând să fie circa 1200 de locuri pe scaune pentru spectatori. Implicit în structura copertinei se vor crea spaţii pentru 7 birouri de nivel administrativ, 3 loje, suprafeţe generoase pentru presă, mărindu-se şi capacitatea vestiarelor. Costurile proiectului se cifrează la 4,402 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 980.000 de euro, acoperite de Consiliul local Cugir, beneficiar fiind Clubul Sportiv Orăşenesc.

Acest articol a fost citit de 467 ori

Vechea arenă a Metalurgistului Cugir se află în plin proces de modernizare
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Un Comentariu la Vechea arenă a Metalurgistului Cugir se află în plin proces de modernizare

  1. CONTRIBUABILUL Răspunde

    24.02.2016 la 10:34

    O megastructură menită sa pape banii bugetului local pe termen lung. O ambiție megalomană a unui personaj car a dorit să cheltuiască banii contribuabililor pentru a satisface un grup mic de oameni, dar care lasă nerezolvate multe probleme la nivelul orașului cum ar fi: străzi nereparate, iluminat public, rezolvarea unor probleme la spital, la școli, etc. Asta-i situația. De aceea zic, ca primarul să numească stadionul ,,Baza sportivă devoratoare a banilor bugetuluilocal”. Cam lungă denumirea, dar asta e.

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *