Rămâi conectat

Actualitate

Uzina Mecanică Cugir a găsit un investitor interesat să sprijine proiectul de reabilitare a Cabanei Prislop

cugirinfo.ro

Publicat

în

După o căutare îndelungată și negocieri amănunțite, Societatea Uzina Mecanică Cugir a găsit în cele din urmă, un partener care să schimbe din temelie starea Cabanei Prislop, o fostă locație turistică de prestigiu, aflată de zeci de ani în paragină.

După cum am aflat, investitorul împărtășește viziunea UMCugir pentru ca respectiva construcție să devină un loc de întâlnire al iubitorilor de drumeție, un centru de activități recreative și culturale. Cu sprijinul celor doi parteneri se vor iniția și finaliza lucrările de renovare și modernizare în cel mai scurt timp posibil.

„Suntem recunoscători pentru încrederea și suportul pe care investitorul ni le-a acordat și suntem hotărâți să transformăm Cabana Prislop într-un punct de atracție pentru localnici și turiști deopotrivă. Acest parteneriat marchează începutul unei noi etape de dezvoltare și prosperitate pentru comunitatea noastră”,  ne-a declarat conducerea UM Cugir.

Dacă pentru cabana Prislop s-a găsit deja un investitor, și se caută actualmente, după cum am aflat, soluții și pentru Cabana Mistrețul de pe Râul Mare, care trebuie să redevină și aceasta un punct de referință pentru localnici.

„Ne-am bucura foarte mult dacă administrația publică locală împreună cu Consiliu Local Cugir, s-ar apleca cu mai multă atenție aupra renovării și reabilitării tuturor imobilelor preluate de către primărie de la Uzina Mecanică Cugir”, a mai precizat conducerea UM Cugir.

După cum menționează Biroul de presă al PSD Cugir, directorul general al UM Cugir, ing. Mircea Trifan, a inceput la societate un vast program de investiții pentru retehnologizarea producției, dar nu a uitat nici de Cabana Prislop și Cabana Mistrețul (uitate de celelalte conduceri) și dorește repunerea lor in valoare, în folosul cugirenilor.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir