cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Uniunea Creatorilor de Artă Cugir, o nouă întâlnire în cadrul Laboratorului Cultural cu iubitorii de frumos

Uniunea Creatorilor de Artă Cugir, o nouă întâlnire în cadrul Laboratorului Cultural cu iubitorii de frumos

Publicat în 11.07.2018 la ora 10:00

Centrul Cultural Cugir (Casa de Cultură) găzduiește miercuri, 25 iulie 2018, o nouă întâlnire a Uniunii Creatorilor de Artă Cugir, în cadrul „Laboratorului cultural”, cu iubitorii de frumos, reuniune exprimată prin muzică, pictură, desen, lucru manual, poezie și orice alt domeniu în care creatorii de artă din orașul de la poalele Drăganei îndrăznesc să se exprime.

„Laboratorul cultural nu este un spectacol. Participarea nu este pe bază de bilete de intrare sau invitații. Orice persoană care simte nevoia să împărtășească din tezaurul interior e binevenită. Aveți acasă elemente de port popular vechi, rare, deosebite? Sau obiecte de gospodărie, gen furcă de tors, vârtelniță? Veniți și prezentați-le. Aveți fotografii care spun o poveste? Poftiți, vorbiți. Cântați la fluier și vă e jenă de vecini? Ei bine, vă ascultăm noi. Sculptați în lemn, departe de privirile oamenilor, doar așa, din pasiune? Perfect, «Laborator» scrie pe tricoul dumneavoastră. Aveți caietul cu versurile încercate în adolescență? Acela e tezaur! Direct pe scenă cu el! Ce exemple să mai dau? Laboratorul este locul încercărilor, nu al paradei! Important este să ne întâlnim”, este îndemnul pe care îl transmite iubitorilor de frumos artizanul acestui spectaculos demers, cugireanul Vasile Dumitru. Acesta a ținut să precizeze că activitatea nu este „elitistă”, nu există un filtru care să separe creatorii de publicul larg. În opinia sa, arta este limbajul universal al omenirii, nu este un cod pentru „aleși”. Laboratorul este pentru Măria Sa, Publicul! El susține că tot ceea ce se încearcă este „să nu fie standard, oficial, clasic. E o încercare să ne ajutăm reciproc în căutarea tezaurului din noi”, a ținut să precizeze Vasile Dumitru.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 144 ori

Uniunea Creatorilor de Artă Cugir, o nouă întâlnire în cadrul Laboratorului Cultural cu iubitorii de frumos
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.