cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Unirea Principatelor Române de la 1859 sărbătorită printr-un spectacol desfășurat la Casa de Cultură din Cugir

Unirea Principatelor Române de la 1859 sărbătorită printr-un spectacol desfășurat la Casa de Cultură din Cugir

Publicat în 26.01.2017 la ora 10:58

Cu o zi  întârziere, cauzată de mini-vacanța elevilor, Casa de Cultură din Cugir a găzduit ieri, 25 ianuarie 2017, un atractiv spectacol dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută și sub numele de „Unirea Mică”. Aproape 150 de participanți, elevi, părinți și alți localnici au ținut să fie prezenți la eveniment.

Organizatoarea manifestării, Casa Orășenească de Cultură condusă de profesoara Rodica Florea, a reușit să  marcheze sărbătoarea printr – un moment special, constând într-un program artistic, în cadrul căruia au evoluat formațiile cercurilor cultural–artistice aparținând instituției locale de cultură. Spectacolul a fost deschis de Cercul de teatru  cu piesa „Moș Ioan Roată și Vodă Cuza”, interpretată cu mult talent de membrii trupei conduse de artista și regizoarea Maria Dodoc.

Frumusețea spectacolului a crescut odată cu prestația „Cercului de canto, pian și chitară” al Casei de Cultură (professor Corina Băcăințan), care a interpretat emoționante cântece patriotice: „Treceți batalioane române”, „Vin românii la Alba Iulia iar”, „Bat clopote vestind Reântregirea”. Evenimentul s-a încheiat cu programul susținut de membrii grupului „Mlădițe Cugirene” (prof. Ionela Popa) printr-un miniconcert coral în cadrul căruia au fost interpretate cântecele: „Transilvanie frumoasă”, „Treceți batalioane române Carpații” și „Hora Unirii”.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 56 ori

Unirea Principatelor Române de la 1859 sărbătorită printr-un spectacol desfășurat la Casa de Cultură din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.