cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Unificarea celor două fabrici de armament şi muniţie din Cugir – pe agenda de lucru a Guvernului României

Unificarea celor două fabrici de armament şi muniţie din Cugir – pe agenda de lucru a Guvernului României

Publicat în 20.08.2013 la ora 18:09

După aproape doi ani, problema reunificării celor două fabrici cugirene, Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme, a fost înscrisă din nou pe agenda de lucru a reprezentanţilor Guvernului României, care răspund de industria de apărare.

fabrici Cugir

În cadrul  MECMA s-a constituit o comisie care analizează posibilitatea comasării celor două societăţi, urmând a fi întocmit un raport cu privire la oportunitatea unui astfel de demers. După cum ne-a declarat administratorul special al celor două unităţi de armament şi muniţie, ing. Mihai Nicuşor, problema se află în dezbatere la ministerul de resort până în prezent, având loc deja două discuţii pe această temă la care au fost prezenţi doar reprezentanţi ai UM Cugir. De astăzi (marţi, 20 august), la reuniunea consacrată acestei probleme va fi prezent şi directorul general de la Fabrica de Arme, ing. Mircea Trifan. Potrivit informaţiilor primite de la ambele unităţi, problema reunificării nu este agreată deocamdată, înfăptuirea acestei intenţii fiind o chestiune de pers­pectivă. Mărul discordiei, conform surselor, îl reprezintă datoriile istorice pe care Fabrica de Arme le are la UM Cugir, dar şi cele pe care UMC le are la Bugetul de stat.

Acest articol a fost citit de 834 ori

Unificarea celor două fabrici de armament şi muniţie din Cugir – pe agenda de lucru a Guvernului României
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *