Rămâi conectat

Administraţie

Unda verde proiectului de „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructura educationala” a Colegiului Tehnic „Ion. D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consilierii locali din Cugir au Aprobat recent, proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Conform devizului general intocmit de către proiectant, valoarea totală a cererii de finanţare este în cuantum de 12.011.573,41 lei (inclusiv TVA), din care valoare totală eligibilă 12.011.573,41 lei, neexistând cheltuieili neeligibile ȋn cadrul proiectului. Valoarea totală nerambursabilă ȋn proporţie de 98% este de 11.771.341,89 lei (inclusiv TVA).

Contribuția proprie în proiect este de 240.231,52 lei reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Durata de implementare a proiectului este de la semnarea contractului de finanţare până la 31 decembrie 2023.

Ȋn cadrul proiectului vor fi reabilitate, modernizate şi echipate corpurile de clădiri ale Colegiului Tehnic I.D. Lăzărescu din Cugir, situate pe str. Victoriei nr.9. Principalele caracteristici şi indicatori tehnico-financiari care asigură o utilizare eficientă a resurselor pentru satisfacerea nevoilor de reabilitare, modernizare şi echipare a celor trei clădiri sunt stabilite prin: Reabilitarea termică a anvelopantei; Modernizarea instalaţiilor utilitare; Modernizarea finisajelor interioare şi exterioare; Modernizarea tâmplăriilor interioare şi exterioare; Echiparea clădirilor cu mobilier necesar unei bune desfăşurări a procesului de ȋnvăţământ.

„Pentru continuarea procesului menţionat, avem obligaţia de transmite până la data de 03.09.2020, anexele obligatorii la contract, conform Ghidului general şi specific pentru prioritatea de investiţii, respectiv, Hotărârea Consiliului Local de aprobare a proiectului şi a cheltuielilor aferente proiectului în conformitate cu ultima formă a bugetului proiectului, precum şi în conformitate cu declaraţia de angajament, fiind una dintre anexele obligatorii solicitate de către finanţator pentru contractarea fondurilor ȋn vederea implementării proiectului menţionat mai sus”, precizează primarul Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir