Rămâi conectat

Actualitate

Un zugrav din Cugir, care a țepuit un cetățean din Scărișora cu suma de 5.000 de lei, a fost condamnat la șapte luni de închisoare cu executare

cugirinfo.ro

Publicat

în

”Zugravul-țepar” de la Cugir a primit o primă condamnare în justiție după ce a înșelat o persoană din Scărișoara cu suma de 5.000 de lei. S. Liviu a fost condamnat la pedeapsa de 7 luni de închisoare cu executare de Judecătoria Câmpeni. Decizia nu este definitivă, dosarul ajungând pe rolul Curții de Apel.

Bărbatul de 30 de ani mai este judecat într-un alt dosar, la Judecătoria Alba Iulia, pentru că ar fi înșelat alte 17 persoane cu suma totală de 30.000 de lei.

Modul de operare al inculpatului, cu ocazia comiterii fiecărei fapte, a fost acelaşi, respectiv: prezenta beneficiarului o ofertă foarte avantajoasă pentru realizarea lucrării de renovare a imobilelor, completa un contract de prestări servicii, insista să primească aproximativ jumătate din valoarea contractului pentru a cumpăra de urgenţă materiale de construcţii aflate la reducere doar în acel moment, uneori elibera persoanelor vătămate chitanţe pentru sumele primite cu titlu de avans, iar apoi nu presta serviciile promise şi nici nu restituia victimelor sumele de bani încasate cu titlu de avans.

Astfel a procedat și în legătura cu victima din comuna Scărișoara. Contractul între cele două părți a fost încheiat în luna iulie 2016. După ce au căzut de acord verbal, cu privire la lucrările de renovare și prețul acestora, cei doi au încheiat un contract de prestări servicii, în care s-a menționat obiectul contractului (renovat anexă, baie, hol, cameră, interior și exterior), durata – 15 zile, valoarea prestației – 9.000 lei, cu un avans de 50%, în numerar iar restul, la finalizarea lucrărilor. Condamnatul a primit atunci suma de 5.000 de lei.

După încasarea banilor, inculpatul nu s-a prezentat să execute lucrările și nici nu i-a mai răspuns la telefon persoanei vătămate. ”Susținerile inculpatului, în sensul că ar fi fost de bună credință și că ar fi intenționat să realizeze lucrarea la care s-a obligat prin contract, putea fi considerate credibile în situația în care nerespectarea obligațiilor contractuale ar fi constituit cazuri izolate, în activitatea sa profesională, ce nu ar fi creat prejudicii beneficiarilor ci eventuale întârzieri de execuție.

S-a dovedit însă că preocuparea principală a inculpatului a fost, nu de a executa vreo lucrare persoanelor, cu care a încheiat contracte, ci de a induce în eroare cât mai multe persoane, a primi avansuri consistente, fără a presta vreun serviciu”, se afirmă în motivarea deciziei de condamnare cu executare de la instanța de fond. Aplicarea unei pedepse cu executare a fost determinate și de atitudinea nesinceră a acestuia.

În timpul procesului, S. Liviu a achitat 1.500 de lei din valoarea prejudiciului, instanța stabilind că trebuie să returneze și restul de 3.500 de lei.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir