Rămâi conectat

Actualitate

Un traficant şi consumator de droguri din Cugir revine la închisoare, după trei ani de la liberarea condiţionată

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un bărbat de 50 de ani din Cugir, consumator şi traficant notoriu de droguri, a ajuns din nou la închisoare, după doar trei ani de la momentul liberării condiţionate.

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat definitiv, pe data de 15 decembrie 2021, pe Mihai Romoşan, la pedeapsa de 4 ani şi 2 luni de detenţie. Acesta a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare şi deţinere de droguri pentru consum propriu, respectiv trafic de droguri.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în cursul anului 2020, în vederea consumului propriu fără drept şi în vederea distribuirii de cannabis, şi-a procurat seminţe de cannabis cu care a înfiinţat o cultură în imobilul unde locuieşte şi în anexele acestuia.

Cultura era formată din 6 ghivece în care erau cultivate plante de cannabis (4 cu înălţimea de 3 cm, una cu înălţimea de 40 de cm fără influorescenţe, una cu înălţimea de 66 de cm cu influorescenţe); 4 plante de cannabis fără influorescenţe, plantate în sol, cu dimensiunile de 20 cm înălţime, de 30 cm înălţime, 84 de cm înălţime şi 85 de cm înălţime.

De asemenea, anchetatorii au mai reţinut că în cursul anului 2020 a vândut de cel puţin 6 ori cel puţin câte un gram de cannabis unui martor din dosar, iar în data de 24 iunie 2020 a deţinut în vederea consumului propriu un plic din material plastic care conţine 0,4 grame de cannabis. În cursul judecăţii, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. Având însă în vedere faptul că a săvârşit ambele infracţiuni în stare de recidivă post executorie, limitele de pedeapsă au fost majorate cu jumătate. Cultura de cannabis a fost descoperită întâmplător, de poliţişti, în curtea din spatele locuinţei acestuia, în 24 iunie 2020, cu ocazia executării unui mandat european de arestare.

„Cu acea ocazie, inculpatul a declarat verbal că, la începutul anului 2020, a achiziţionat seminţe de cannabis din Austria şi le-a plantat în cursul lunii martie 2020. Despre recipientele din plastic, a spus că au fertilizator pentru creşterea plantelor şi că le-a folosit pentru creşterea plantelor de cannabis. De asemenea, acesta a predat poliţiştilor, din camera utilizată de acesta, un plic din material plastic care conţine o masă vegetală mărunţită, cu miros specific genului cannabis, despre care afirmă că a găsit-o pe câmp în cursul anului 2019”, se precizează în rechizitoriul DIICOT.

Instanţa a considerat că, deşi bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 3 ani şi 7 luni închisoare pentru săvârşirea unor fapte de trafic de droguri, acesta nu a înţeles să îşi îndrepte comportamentul, ci a ales să persiste în comiterea unor fapte penale de aceeaşi natură.

„Pedeapsa la care inculpatul a fost condamnat definitiv nu şi-a îndeplinit scopul urmărit, inculpatul nu a conştientizat gravitatea faptelor săvârşite, continuând să îşi câştige existenţa prin comiterea unor fapte de natură penală de o periculozitate sporită, atât pentru persoana lui, cât şi pentru alte persoane la care acesta a vândut droguri”, se susţine în hotărârea definitivă a Curţii de Apel.

sursa: adevarul.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Motocicliștii „Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia le ecologizează an de an, sunt tot mai puține gunoaie aruncate. 

Așa cum obișnuiesc deja de mai mulți ani, clubul de motocicliști ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat înainte de sărbătorile de Paști, o nouă acțiune de ecologizare în oraș.

„Am încheiat cu succes o altă acțiune de ecologizare. Am fost pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii!

Toți cei care am participat la acțiune ne-am organizat și am format 4 echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” coordonată de Eni, au ecologizat Râul Mic.

Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an tot mai puțin gunoie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual.

Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale care ne-au pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis motocicliștii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Substanțe pentru protecția plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, confiscate de polițiști de la o firmă din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la o societate comercială din Vinerea, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că reprezentatul societății oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 5,5 litri și 8 kilograme de substanțe de protecția plantelor.

Polițiștii au întocmit dosar penal, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecția mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.

Controalele vor continua.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ce nume se sărbătoresc de SFANTUL GHEORGHE 2024. Cui îi spunem ”la mulți ani” | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe 2024 • Nume derivate de la Gheorghe • Cui îi spunem ”la mulți ani” de Sf. Gheorghe | cugirinfo.ro

Peste 900.000 de romani își serbează onomastica, în 23 aprilie, cu ocazia Sfântului Gheorghe. Sfântul Mare Mucenic s-a născut în Capadocia într-o familie creștina și a trăit in timpul domniei împăratului Diocletian.

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe

 Din cei peste 900.000 de romani care poarta numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe peste 700.000 sunt bărbați si peste 180.000 femei.

Din totalul romancelor, peste 130.00 poarta numele de Georgeta, alte peste 33.000 – Gheorghita sau Ghiorghita si peste 14.000 – Geta, in timp ce peste 500 femei poarta numele de Ghita.

 La barbati, numele Gheorghe, Ghiorghe se regaseste in peste 550.000 dintre cazuri, George – peste 140.000, Gheorghita, Ghiorghita – peste 24.00, iar peste 4.800 de romani poarta numele Ghita.

Legenda Sfantului Gheorghe

S-a inrolat in armata romana si, parcurgand ierarhia militara, Sf. Gheorghe s-a facut remarcat prin faptele de arme. In ciuda decretului impotriva crestinilor, emis de Diocletian in 303, Sf. Gheorghe a ales sa-si marturiseasca public credinta crestina. Din ordin imperial, sfantul a fost intemnitat si supus torturii pentru a-si renega credinta. Loviri cu sulita, lespezile de piatra asezate pe piept, trasul pe roata, groapa cu var, incaltamintea cu cuie, bautura otravita, bataia cu vana de bou si toate celelalte torturi nu au reusit sa-l faca sa renunte la credinta sa.

Martorii suferintelor Sfantului Gheorghe, uimiti de puterea sa de a rezista la durere, au renuntat la credinta in zeitati pagane, imbratisand crestinismul. O dovada a sfinteniei sale o reprezinta o minune savarsita de Sf. Gheorghe in timpul intemnitarii sale. Atingand trupul unui detinut mort din celula sa, acesta a inviat, convingand-o astfel chiar pe imparateasa Alexandra, sotia lui Diocletian, sa se crestineze. Intrucat Sf. Gheorghe a respins oferta imparatului de a-i acorda inalte onoruri in schimbul renuntarii la crestinism, Diocletian a ordonat omorarea prin decapitare a Sf. Gheorghe si a sotiei sale.

Citeşte şi: MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

In constiinta populara romaneasca, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtand hramul sau. Exista numeroase orase in Romania care poarta numele Sfantului Gheorghe si chiar unul dintre cele trei brate ale Dunarii este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigand balaurul este prezenta si pe steagul Moldovei medievale trimis de Stefan cel Mare la Manastirea Zografu de la Muntele Athos.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai preţuiţi sfinţi. De neam bun, a îmbrăţişat de tânăr carierea armelor, distingându-se repede prin curajul şi abilităţile sale. În timpul prigoanei creştinilor, Sfântul şi-a mărturisit şi el cu tărie credinţa şi, după ameninţări şi torturi, a fost executat din porunca aceluiaşi împărat pe care îl servise în lupte şi războaie.

Gheorghe – din greacă: agricultor, lucrător al pământului, acest nume deosebit, atât de răspândit la noi, la români, ne arată că omul trebuie să fie, înainte de toate, harnic şi gospodar. – „Lucrul face sănătate, trândăvia tot păcate.” – Proverb românesc.

Derivate: George, Georgeta, Georgiana, Geta, Gina, Gelu, Geo, Gică, Gherghina, Ioiga, Iordache ş.a.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir