cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Știrea ta » Un tânăr reclamă abuzul poliţiei rutiere din Cugir în formă… continuată

Un tânăr reclamă abuzul poliţiei rutiere din Cugir în formă… continuată

Publicat în 17.05.2014 la ora 11:00

politie-noapteaSubsemnatul DĂIAN CRISTIAN FLORIN, domiciliat în CUGIR, prin prezenta formulez următoarea plângere împotriva agentului de circulaţie de la POLIŢIA oraşului CUGIR, Iulian Kromec.

În noaptea zilei de 7 spre 8 mai, în jurul orelor 23.30 – 24.00, am plecat de la prietena mea Elena P., care locuieşte pe str. Ion Creangă, împreună cu ea, spre locuinţa mea din str. HORIA. La întoarcere, cum este foarte normal şi corect am venit pe str. Griviţei, unde la un moment dat am trecut peste o groapă şi apoi la aproximativ 3-4 m – am lovit cu roata dreaptă faţă în ceva dur. Am coborât din maşină şi am constatat că erau nişte borduri aflate pe carosabil pe care, fiind şi o uşoară curbă acolo, nu le puteai observa, mai ales noaptea. În urma acestui impact, roata şi un braţ s-au distrus, deci nu mai puteam deplasa maşina. Am chemat nişte prieteni, l-am apelat şi pe fratele meu şi am tras-o de pe carosabil pentru a nu încurca circulaţia, apoi cu cineva cu maşină am plecat acasă.
A doua zi, deci în data de 8.05.2014, în jurul orelor 11.00 -11.30, am mers împreună cu un prieten, cu maşina lui, să văd în ce stare este maşina, ce s-a stricat, eventual să îi schimb doar roata, urmând ca apoi, dacă daunele erau mai mari, să merg prima dată la Primărie pentru a reclama şi constata faptul că au lăsat nesemnalizate pe carosabil acele borduri (vezi OUG 195/2002 alin. 2 şi 6), apoi la Poliţie pentru a-mi elibera o adeverinţă, eventual, să îmi repar maşina.
În timp ce făceam acest lucru, la faţa locului a apărut agentul de circulaţie Kromec Iulian, care mi-a solicitat actele şi să dau un test de alcoolemie, îmbrâncindu-mă, împingându-mă, fără vreo altă întrebare sau fără a se documenta despre ce este voba, în maşina de poliţie cu care a venit. Eram foarte necăjit şi revoltat pentru ce s-a întâmplat şi mai ales că acest agent m-a hărţuit pe mine şi pe fratele meu ani de zile, amintiţi-vă de cazul GHIŞA şi TANISLAV daţi afară din poliţie şi ultimul chiar condamnat la închisoare în urma abuzurilor fizice şi morale făcute asupra noastră – dar niciodată nu a avut satisfacţia să mă sancţioneze. Eu cunosc foarte bine legea: nu am fost oprit în trafic, nu am condus nicio maşină de mai bine de 12 ore, i-am dat actele, m-am legitimat, dar am refuzat ca şi pieton să fiu supus unui test de alcoolemie pentru a-i face pe plac acelui individ imoral, îmi permit să spun aşa, pentru modul josnic, dezonorant al comportamentului acestuia vizavi de serviciul şi poziţia pe care le are. La întrebarea mea de ce să fiu testat ca pieton, mi-a răspuns sec: “pentru că aşa vreau eu!”. Agentul trebuia să se informeze mai întâi, să discute ce s-a întâmplat, să constate când, cine a condus, cum, de când sunt acele borduri pe carosabil, poate trebuia chiar el să ia măsuri înainte (trecea zilnic pe acolo) şi era obligaţia lui să sesizeze administraţia locală pentru a evita astfel de incidente care se puteau întâmpla oricui. Însă acesta, imediat ce a ajuns acolo, m-a luat direct pe mine să îi suflu în fiolă şi să îi dau carnetul, ca şi pieton. Avea obligaţia profesională să se legitimeze şi să constate concret ce s-a întâmplat, apoi să ia măsurile ce se impuneau. Dacă aş fi vrut să-l mint, să-l induc în eroare aş fi putut spune că a condus oricine altcineva, prietena mea, mama mea… etc. Nu a fost nimeni prezent acolo sau pe traseu la acea oră din noapte când a avut loc incidentul, şi repet, dat fiind faptul că nişte pietroaie se aflau pe carosabil, mai ales pe timp de noapte oricine putea să lovească în ele. Există martori băieţii cu care eram eu acolo şi oamenii din vecini care au asistat la toate aceste incidente.
Consider aceasta un mare abuz din partea lui, vă rog să verificaţi cele relatate de mine. NOI nu vom mai permite atâta bătaie de joc şi HĂRŢUIRE: vom acţiona în cel mai scurt timp pentru a se face lumină şi în acest caz şi să nu mai fie admişi în instituţiile statului astfel de oameni ranchiunoşi, răzbunători, incompetenţi. Avem foarte puţină răbdare pentru a primi un răspuns din partea reprezentanţilor acestei instituţii, la care am făcut sesizare verbal în prima zi şi scris ulterior, iar apoi vom acţiona şi pe alte căi legale. Avem totuşi încredere, încă, în instituţiile acestui stat şi sperăm că faptele vor fi analizate temeinic aici, dacă nu vom merge până la capăt.
lRăspunsul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba
“Referitor la sesizarea domnului Dăian Cristian Florin, din Cugir, ce ne-aţi transmis-o la data de 12 mai a.c., Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba face următoarele precizări: Petiţia a fost înregistrată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi repartizată structurilor competente, pentru efectuarea de verificări, în conformitate cu prevederile legale şi normele interne în vigoare, urmând ca la finalizarea lor, petentul să fie informat în legătură cu rezultatul. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba urmăreşte, în permanenţă, respectarea de către toţi poliţiştii din subordine, a normelor legale şi procedurilor de lucru precum şi adoptarea unei conduite etică şi profesională adecvate şi asigură de faptul că, orice abatere este evaluată şi sancţionată.”

Facebook 

Acest articol a fost citit de 8024 ori

Comentarii

15 Comentarii la Un tânăr reclamă abuzul poliţiei rutiere din Cugir în formă… continuată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.