cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Știrea ta » Un tânăr reclamă abuzul poliţiei rutiere din Cugir în formă… continuată

Un tânăr reclamă abuzul poliţiei rutiere din Cugir în formă… continuată

Publicat în 17.05.2014 la ora 11:00

politie-noapteaSubsemnatul DĂIAN CRISTIAN FLORIN, domiciliat în CUGIR, prin prezenta formulez următoarea plângere împotriva agentului de circulaţie de la POLIŢIA oraşului CUGIR, Iulian Kromec.

În noaptea zilei de 7 spre 8 mai, în jurul orelor 23.30 – 24.00, am plecat de la prietena mea Elena P., care locuieşte pe str. Ion Creangă, împreună cu ea, spre locuinţa mea din str. HORIA. La întoarcere, cum este foarte normal şi corect am venit pe str. Griviţei, unde la un moment dat am trecut peste o groapă şi apoi la aproximativ 3-4 m – am lovit cu roata dreaptă faţă în ceva dur. Am coborât din maşină şi am constatat că erau nişte borduri aflate pe carosabil pe care, fiind şi o uşoară curbă acolo, nu le puteai observa, mai ales noaptea. În urma acestui impact, roata şi un braţ s-au distrus, deci nu mai puteam deplasa maşina. Am chemat nişte prieteni, l-am apelat şi pe fratele meu şi am tras-o de pe carosabil pentru a nu încurca circulaţia, apoi cu cineva cu maşină am plecat acasă.
A doua zi, deci în data de 8.05.2014, în jurul orelor 11.00 -11.30, am mers împreună cu un prieten, cu maşina lui, să văd în ce stare este maşina, ce s-a stricat, eventual să îi schimb doar roata, urmând ca apoi, dacă daunele erau mai mari, să merg prima dată la Primărie pentru a reclama şi constata faptul că au lăsat nesemnalizate pe carosabil acele borduri (vezi OUG 195/2002 alin. 2 şi 6), apoi la Poliţie pentru a-mi elibera o adeverinţă, eventual, să îmi repar maşina.
În timp ce făceam acest lucru, la faţa locului a apărut agentul de circulaţie Kromec Iulian, care mi-a solicitat actele şi să dau un test de alcoolemie, îmbrâncindu-mă, împingându-mă, fără vreo altă întrebare sau fără a se documenta despre ce este voba, în maşina de poliţie cu care a venit. Eram foarte necăjit şi revoltat pentru ce s-a întâmplat şi mai ales că acest agent m-a hărţuit pe mine şi pe fratele meu ani de zile, amintiţi-vă de cazul GHIŞA şi TANISLAV daţi afară din poliţie şi ultimul chiar condamnat la închisoare în urma abuzurilor fizice şi morale făcute asupra noastră – dar niciodată nu a avut satisfacţia să mă sancţioneze. Eu cunosc foarte bine legea: nu am fost oprit în trafic, nu am condus nicio maşină de mai bine de 12 ore, i-am dat actele, m-am legitimat, dar am refuzat ca şi pieton să fiu supus unui test de alcoolemie pentru a-i face pe plac acelui individ imoral, îmi permit să spun aşa, pentru modul josnic, dezonorant al comportamentului acestuia vizavi de serviciul şi poziţia pe care le are. La întrebarea mea de ce să fiu testat ca pieton, mi-a răspuns sec: “pentru că aşa vreau eu!”. Agentul trebuia să se informeze mai întâi, să discute ce s-a întâmplat, să constate când, cine a condus, cum, de când sunt acele borduri pe carosabil, poate trebuia chiar el să ia măsuri înainte (trecea zilnic pe acolo) şi era obligaţia lui să sesizeze administraţia locală pentru a evita astfel de incidente care se puteau întâmpla oricui. Însă acesta, imediat ce a ajuns acolo, m-a luat direct pe mine să îi suflu în fiolă şi să îi dau carnetul, ca şi pieton. Avea obligaţia profesională să se legitimeze şi să constate concret ce s-a întâmplat, apoi să ia măsurile ce se impuneau. Dacă aş fi vrut să-l mint, să-l induc în eroare aş fi putut spune că a condus oricine altcineva, prietena mea, mama mea… etc. Nu a fost nimeni prezent acolo sau pe traseu la acea oră din noapte când a avut loc incidentul, şi repet, dat fiind faptul că nişte pietroaie se aflau pe carosabil, mai ales pe timp de noapte oricine putea să lovească în ele. Există martori băieţii cu care eram eu acolo şi oamenii din vecini care au asistat la toate aceste incidente.
Consider aceasta un mare abuz din partea lui, vă rog să verificaţi cele relatate de mine. NOI nu vom mai permite atâta bătaie de joc şi HĂRŢUIRE: vom acţiona în cel mai scurt timp pentru a se face lumină şi în acest caz şi să nu mai fie admişi în instituţiile statului astfel de oameni ranchiunoşi, răzbunători, incompetenţi. Avem foarte puţină răbdare pentru a primi un răspuns din partea reprezentanţilor acestei instituţii, la care am făcut sesizare verbal în prima zi şi scris ulterior, iar apoi vom acţiona şi pe alte căi legale. Avem totuşi încredere, încă, în instituţiile acestui stat şi sperăm că faptele vor fi analizate temeinic aici, dacă nu vom merge până la capăt.
lRăspunsul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba
“Referitor la sesizarea domnului Dăian Cristian Florin, din Cugir, ce ne-aţi transmis-o la data de 12 mai a.c., Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba face următoarele precizări: Petiţia a fost înregistrată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi repartizată structurilor competente, pentru efectuarea de verificări, în conformitate cu prevederile legale şi normele interne în vigoare, urmând ca la finalizarea lor, petentul să fie informat în legătură cu rezultatul. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba urmăreşte, în permanenţă, respectarea de către toţi poliţiştii din subordine, a normelor legale şi procedurilor de lucru precum şi adoptarea unei conduite etică şi profesională adecvate şi asigură de faptul că, orice abatere este evaluată şi sancţionată.”

Acest articol a fost citit de 8012 ori

Comentarii

15 Comentarii la Un tânăr reclamă abuzul poliţiei rutiere din Cugir în formă… continuată

 1. mircea Răspunde

  17.05.2014 la 15:17

  vai bietul baiat!!!!!!! se simte ofensat!!!!!!! sau poate violat moral!!!!!!
  bai tarane, politistul reprezinta autoritatea statului. e normal sa te interogheze. din cauza unora ca tine, unii politisti au o anumita retinere sa intervina in anumite situatii.
  din cate stiu, esti un client mai vechi al politiei, din cauza asta pe fruntea ta scrie “SUSPECT” indiferent de ce faci. doar tu esti de vina ca ai ajuns sa porti acest insemn!
  de ce oare nu se ia politia de mine sau alti oameni cinstiti din acest oras?
  eu sper doar sa apuc acele vremuri in care guvernantii vor da legi in asa fel incat politia sa poata actiona in voie atunci cand e cazul, fara teama de urmari impotriva lor!

 2. coco Răspunde

  18.05.2014 la 11:21

  Mda… Daianu… cel mai cinstit dintre pamanteni… in primul rand, pe el nu il duce mintea sa scrie mai mult de trei cuvinte,bine ca sunt avocati care sa ii ia banii. In al doi-lea rand, a ajuns el ca citeze “cazuri”… De ce nu ne aduce aminte de cazul “santajul”, cand el si un alt asemenea “onorabil cetatean platitor de taxe” au fost arestati?

 3. babi Răspunde

  18.05.2014 la 22:10

  bine spus despre acest cetatean Daian Cristian. Si sa nu maivb de bataia care a luato in Alba-Iulia acum nu multa vreme.Politia nu are treaba cu oameni seriosi care isi vad de trburile lor,au doa cu scursurile din acest oras. Vezi clanul TALIBANILOR

 4. babi Răspunde

  18.05.2014 la 22:13

  Daianu Cristian inca de mic a avut de aface cu Politia.A facut puscarie pt TALHARIE.Si acum face pe victima saracutul…

 5. babi Răspunde

  18.05.2014 la 22:19

  Clanul TALIBANILOR,astia sunt niste scursuri ale acestui oras de care trebuie sa scapam.Sper sai mance puscaria

 6. justice Răspunde

  19.05.2014 la 0:11

  Dar tineti cont ca acest Kromec putea sa faca ce fac ceilalti, adica sa intoarca spatele si sa se faca ca nu a vazut nimic dar a luat atitudine cea ce inseamna mult la un gabor.Pacat ca acum reputatia ii este terfelita de o scursoare care nu
  se stie daca mai sta mult in libertate.

 7. cugireanul Răspunde

  19.05.2014 la 0:21

  ai dreptate justice
  pai ailalti militieni din cugir le este frica daca se da careva la ei
  macar tipul asta are sange in instalatie
  veti zice ca tin cu el dar chiar nu ii iau partea ca mie drag ca si pe mine ma f… odata
  da dar pe merit si sincer il repect

 8. Alex Răspunde

  19.05.2014 la 11:48

  Aveti si voi dreptatea voastra insa sa nu uitam ca leagea este una si trebuie aplicata in acelasi fel pentru toti cetatenii indiferent de ce a facut sau nu a facut in acest caz fiind Daianu. Nu este normal ca un lucrator de politie sa conduca un asemenea comportament care mai degraba este caracteristic TALIBANIILOR care pana la urma duce la incompetenta ! Eu zic atat: RUSINE!!! Sper sa se faca dreptate si acest Agent de circulatie sa fie tras si el la raspundere ca oricare alt cetatean care a gresit in respectarea sau aplicarea legiilor de natura penala !

  • cugireanul Răspunde

   19.05.2014 la 20:14

   alex banuiesc ca ai probe cand afirmi ca miltianul a gresit
   discutam pe probe aici nu pe povesti

 9. Andy Răspunde

  19.05.2014 la 14:26

  S-a trezit si Daianu sa se dea victima.Nu iti e rusine mai javra la cate cacaturi ai facut acum sa vii cu o asemenea plangere!?Adica nu,tu avocatii tai, ca asa cum zicea cineva mai sus nu esti in stare sa legi 2 vorbe!Da nu ne mai scapa nimeni de voi astia “smecheri” ca ne e sila si greata de oameni ca voi!Da de dadeai dracu cum trebuie in bordurile alea macar sa crapi!Javra ordinara.Iar pt acel politai si pentru restul, dati pe ei si pe mamele lor ca pe vremea lui Ceausescu, ca au ajuns sa nu mai aiba respect pentru nimic ce inseamna lege!

 10. Max Răspunde

  19.05.2014 la 17:41

  Alex!!!Vreau sa fac unele precizari desi am incercat sa ma abtin dar sunt oarecum mai aproape de acest caz si cred ca ar trebui sa stiti cu totii adevarul. Daian a vrut sa faca o alta declaratie la ziar si la politie, cum ca ar fi fost batut violentat si ca nu el a condus masina ci mama sa dar a luat legatura cu martorii care au dat declaratii la politie(unul fiind apropiat mie)si si-a dat seama ca politistii au destule probe impotriva sa.Si atunci s-a gandit cum sa dreaga busuiocul….. si bataia s-a transformat in impinsatura si bruscare iar pozitia politistului in abuz continuat.Credeti oare ca Daian recunostea ca el a condus autoturismul daca stia ca politia nu stie…..basme…ca o putea baga pe masa sau pe pretenasa…bla,bla,bla. Si care este problema daca doar acest politist are tupeul de a-l pune la punct inseamna ca restul sunt mai buni ca il saluta si nu doresc sa aiba de a face cu el.Unii dintre voi aveti copii unde i-ati vedea in siguranta in preajma lui Daian sau a unui politist oarecare dar cu atitudine!

 11. dudu Răspunde

  19.05.2014 la 21:04

  Ai iesit la vanatoare de politisti ?????ti s-au terminat banii de la celelalte procese ????????asa ai facut ani de zile si cu complicii tai din functii mari ai reusit sa fie dati afara nevinovati, dar Dumnezeu nu doarme, asa te pedepseste exact cum i-au pedepsit pe ei .Asta-i educatia ce ti-a dat-o mata ……sau asa te invata sa faci ??????

 12. Tecton Răspunde

  20.05.2014 la 15:02

  Despre acest Daianu vad ca lumea si-a cam format parerea ! Nu mai e nimic de zis ,nu in bine cel putin.
  Surprinzator este faptul ca Politia Alba nu face nimic pentru a-si apara oamenii care iau atitudine ! Rusine ! Ei dau un comunicat sec , in limbaj de lemn , crezand ca inca suntem in anii `80 ! Sunt tare curios daca “structurile competente” ,care au primit “jalba” , vor fi obiective .Iar daca potitistul este gasit nevinovat daca Politia Alba va face demersurile necesare impotriva “cetateanului” Daianu ! Asta asa ca sa-i taie pofta de a juca rolul de “victima” de serviciu .
  Dar probalil ca Politia Alba nu va face nimic … ei au altele … sfori de tras , prietenii politice … etc. etc.
  BRAVO KROMEC !!! Daca ar fi mai multi ca tine chiar ca ar fi Cugirul un “satuc linistit din Elvetia ” !

 13. dudu Răspunde

  21.05.2014 la 13:59

  BRAVO KROMEC !!!!!!! OAMENI CA TINE FAC CINSTE POLITIEI NU LASI CA ALTII….DA EXEMPLU !!!!!!! Daca lasati ca toti delicventii sa va rada in nas si toti coruptii sa actioneze nu mai avem democratie, nu mai avem respect si nu putem duce o viata linistita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.