Rămâi conectat

Actualitate

Un tânăr polițist din Cugir a salvat viața unui copil de numai 3 ani, aflat în stare de inconștiență și care nu mai respira

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un tânăr polițist rutier de 22 de ani din Cugir a reușit să salveze viața unui băiețel de numai 3 ani care era în stare de inconștienă și nu mai respira, acordându-i primul ajutor până la sosirea ambulanței.

„Datorită lui un copil de trei ani TRĂIEȘTE!

El este Bogdan, are 22 de ani și este polițist în Cugir.

Aseară se pregătea să termine programul, când a fost anunțat să se deplaseze urgent la un caz.

Un copil de trei anișori era în stare de inconștiență și nu mai respira.

– Echipajul SMURD este pe drum, dar adresa e chiar lângă sediul vostru. Mergi repede și vezi despre ce e vorba, l-a anunțat colegul de la dispecerat.

Bogdan știa foarte bine adresa, era la doar câteva zeci de metri de locul unde se afla, astfel că a ajuns în câteva momente.

În acel apartament, a văzut doi părinți disperați și un copilaș inert.

– Nu mai respiră, a spus mama cu un glas stins și printre lacrimi.

– Dați-mi copilul, i-a răspuns Bogdan întinzând brațele după micuț.

Cu mare grijă, l-a așezat într-o poziție de siguranță și și-a folosit cunoștințele deținute în domeniul acordării primului ajutor.

După câteva clipe, copilul a dat primele semne de viață.

-Hai, zi ceva! Scoate un sunet, te rog! îi șoptea mereu Bogdan.

Câteva secunde a mai durat și micuțul a început să plângă și să întindă mâinile către mama sa care era alături.

Era un semn extraordinar, că cel mic va fi bine!

– Trăiește, a strigat aceasta exact în momentul când în încăpere au intrat cei de la SMURD.

Imediat și-au dat seama despre ce a fost vorba și, în momentul când au preluat copilul stabilizat pentru a-l duce la spital, unul dintre aceștia s-a întors către Bogdan:

– I-ai salvat viața! Felicitări, ai făcut o treabă excelentă! Acest copil trăiește datorită ție!

Bogdan este polițist în cadrul formațiunii de poliție rutieră în Cugir și profesează de doi ani.

Câteva clipe pot fi decisive în viață, iar el a fost acolo, la momentul potrivit!

Felicitări, Bogdan! Îți mulțumim!”, au transmius rteprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir