Rămâi conectat

Actualitate

Un tânăr din Cugir a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor calificat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ciocan JudecatorUn tânăr în vârstă de 21 de ani, din Cugir, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la 3 ani de închisoare cu suspendare și plata unor daune în valoare de 80.000 de lei, după ce a fost găsit vinovat de tentativă de omor calificat.

Tânărul a fost trimis în judecată după ce în luna octombrie 2012, într-o altercație produsă între două grupuri pe fondul consumului de băuturi alcoolice, l-a lovit cu o piatră în cap pe alt tânăr, prezent la fața locului dar care nu a fost implicat în conflict, producându-i acestuia leziuni pentru care a necesitat o intervenție chirurgicală și peste 100 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit polițiștilor, în noaptea respectivă, în urma sesizării făcute de un cetățean din Cugir despre faptul că în apropierea blocului unde locuieşte, între mai mulţi tineri are loc o altercaţie, patrula de siguranţă publică deplasată la fața locului l-a găsit pe tânărul agresat, în vârstă de 21 de ani, căzut la pământ, prezentând o plagă în zona capului. Acesta a fost transportat cu ambulanţa la spitalul din Cugir, de unde a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Judeţean Alba unde i-au fost acordate îngriji medicale de specialitate.

”Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că în noaptea de 19/20.10.2012, între 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani, pe de o parte şi alţi 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, pe de altă parte, toţi din Cugir, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a produs o altercaţie generată de discuţii contradictorii referitoare la prietena unuia dintre ei. În timpul acestui conflict D.A.M., care nu era participant la încăierare, a fost lovit cu o piatra în zona capului de către Tudor D., de 20 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări faţă de cele 9 persoane participante la conflict, sub aspectul comiterii infracţiunii de încăierare”, a precizat reprezentantul IPJ Alba după înregistrarea incidentului.

T.D. a fost trimis în judecată în data de 12 decembrie 2012 iar magistrații de la Tribunalul Alba i-au aplicat o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu suspendare și plata unor despăgubiri civile în valoare de 50.000 de lei. În urma apelului formulat la Curtea de Apel Alba Iulia, instanța a redus pedeapsa la 3 ani de închisoare cu suspendare, însă a mărit valoarea daunelor luând în considerare faptul că din cauza spitalizării prelungite victima a pierdut un an de studii.

Sentința pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce și-a agresat partenara

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri,  10 aprilie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o tânără de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost agresată de partenerul său.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că în dimineața zilei de 9 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, în timp ce se aflau în locuința comună din Cugir, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 30 de ani ar fi devenit violent și și-ar fi agresat partenera.

Pe numele bărbatului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ziua Internațională a Rromilor celebrată la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir în parteneriat cu Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” Cugir și Consiliul Local al orașului Cugir au organizat un interesant și frumos  eveniment cu prilejul zilei de 8 Aprilie „Ziua Internațională a Rromilor Cugir – 2024”

Astfel, în zilele de 7-8 aprilie 2024 au avut loc  activități sportive, o dezbatere și o Masă Rotundă privind semnificația Zilei Internaționale a Rromilor organizată  la Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir.

Au participat reprezentanți ai Spitalului Orășenesc Cugir, preoții parohi, Adrian Cebotari și Marius Nestian, reprezentantul Partida Rromilor PRO EUROPA – Gruia Bumbu, Asociatia APDRCR (Pienar Cosmin),  reprezentanți ai Poliției Locale, sociologul Tomuș Alin, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Cugir.

Au fost organizate activități culturale pe scena Centrului Cultural susținute de către Fanfara Transilvania, elevii școlilor gimnaziale din Cugir: Școala  Gimnazială „Iosif  Pervain”, Școala Gimnazială „Singidava” și Școala Gimnazială Nr. 3.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Pacienții internați în Spitalul Orășenec Cugir, vizitați de „Tinerii voluntari” ai Parohiei Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al Sfinților doctori fără de arginți”, grupul de „Tineri voluntari” ai parohiei Șibot, sub îndrumarea preotului paroh Cosmin Șandru și a prof. Daniela Drăguș, au împlinit cu multă însuflețire, într-un parteneriat cultural-filantropic, o lucrare deosebită și curată spre alinarea suferințelor sufletești și trupești ale mai multor bolnavi din comunitatea creștinească.

Aceștia au fost prezenți sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Spitalul orășenesc Cugir unde au vizitat bolnavii, cărora le-au oferit în dar o icoană, un Catehism Ortodox  și alte mici daruri. Totodată, au ascultat cu interes un cuvânt de îmbărbătare și de încurajare, iar toată atenția de care au avut parte i-au emoționat.  Tinerii care l-au însoțit pe preot în această lucrare pastorală au fost foarte satisfăcuți pentru bucuria pe care au reușit să le-o aducă celor suferinzi. Toate aceste activități filantropice au avut menirea de a crea anumite contexte în care tinerii noștri voluntari să-și exprime, în cadrul acestui proiect de suflet, dragostea față de semeni, cea care ne aseamănă cu Dumnezeu.

Scopul proiectului a fost implicarea și pe viitor a copiilor în viața bisericii, prin punerea în practică a cuvintelor părintelui Paisie Olaru „Cea mai mare faptă bună este a îngriji de cei bolnavi. Mare lucru este a ne alătura cu cel ce pătimește, să luăm parte la durerea lui”, astfel având posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relațiilor tinerilor cu persoanele aflate în suferință, pe paturile spitalelor, să pună în practică experiența filantropică”, a transmis părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir