Rămâi conectat

Cugireni

Un polițist din Cugir a salvat viața unui bătrân căzut pe stradă, făcându-i masaj cardiac

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un polițist din Cugir s-a făcut remarcat prin faptele sale din timpul serviciului, după ce a salvat viața unui om în vârstă, care s-a prăbușit pe stradă.

Experiența sa a fost promovată în mediul online de către reprezentanții Poliției Române.

„Bătrânul salvat de polițist este acum în afara oricărui pericol!

Nemeși Valer, polițist de proximitate în Cugir, s-a remarcat frumos prin reușita sa, salvând un bătrân pe care l-a găsit căzut la pământ.

Cu drag ne repetăm în astfel de situații și am face-o din nou, dar Valer a fost omul potrivit la locul potrivit!

Valer deține cunoștințele necesare care l-au ajutat să îi elibereze căile respiratorii bătrânului nostru, urmat de un masaj cardiac la care a răspuns.

A fost preluat de ambulanță, starea lui de sănătate fiind stabilă!

Cât despre colegul nostru… Valer ai tot respectul nostru, al tuturor!” au scris reprezentanții Poliției Române, pe pagina oficială de facebook a instituției.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Cugireni

Vasile Hârjoc, oprire la Primăria Cugir în cadrul turului Europei pe bicicletă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Între 1 iulie și 13 octombrie 2024, atletul cugirean parcurge o buclă pe bicicletă și participă la o serie de concursuri de atletism în Europa.

Pe data de 1 iulie a pornit, cu bicicleta, din București înspre – Paris – Göteborg – Canfranc – Bucureşti. Pe parcursul traseului amintit, pe 7 iulie 2024, participă la un concurs de pregătire, Campionatul Naţional de Alergare Montană la Stâna de Vale, proba de trail 33km.

Paris, Franța: ca ţintă de sosire pe data de 26 iulie, de faţă la deschiderea Jocurilor Olimpice;

Göteborg, Suedia: ţintă de sosire pe 18 august, având apoi start în proba de 10km la Campionatul Mondial Masters de Atletism, apoi probele de cros 6km pe 20 august şi semi-maraton pe 24 august;

Canfranc, Spania: ţintă de sosire pe 14 septembrie, start în proba de trail 34km, D+ 2000m, la Campionatul Mondial Masters de Alergare Montană;

Bucureşti, închiderea buclei: ţintă 13 octombrie, start în proba de maraton la Campionatul Mondial Masters.

La vizita domnului Hârjoc în cadrul primăriei, viceprimarul Călin Furdui a apreciat eforturile continue pe care le depune sportivul nostru, unde reprezintă cu onoare orașul Cugir și obține rezultate de excepție de fiecare dată.

„Îi urez putere de muncă în continuare și noi performanțe în competițiile ce urmează, unde va reprezenta din nou România și orașul Cugir și îl asigur de susținere în continuare din partea Primăriei Orașului Cugir.”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Cugireni

Cugireanul Vasile Hârjoc, care și-a propus în acest an să facă turul Europei pe bicicletă, a ajuns la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Atletul cugirean Vasile Hârjoc, campion național la +65 ani la maraton și deținător al mai multor recorduri naționale ale categoriei sale de vârstă, face turul Europei pe bicicletă.

Acesta luat startul pe 1 iulie 2024 la București, iar joi a făcut un popas în Alba Iulia. Intenționează să ajungă la Paris, la deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară 2024, urmând să se deplaseze la Goetheborg, în august, pentru a lua startul în proba de 10k la Campionatul Mondial Masters de Atletism, apoi la probele de cros 6k şi semi-maraton.

Va continua periplul sportiv cu destinația Canfranc, Spania în septembrie, unde va participa la proba de trail 34k, D+ 2000m, la Campionatul Mondial Masters de Alergare Montană. Călătoria sa se va încheia la București în octombrie cu participarea la proba de maraton la Campionatul Mondial Masters.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Cugireni

Cugireanul Voicu Aurel, cel mai vârstnic student din România, absolvent de masterat la aproape 90 de ani

cugirinfo.ro

Publicat

în

Voicu Aurel, cel mai vârstnic student din România, este absolvent la aproape 90 de ani. Fostul primar din Cugir a terminat masterul la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Voicu Aurel, fostul primar din Cugir și cel mai vârstnic student din România,  este absolvent de masterat la aproape 90 de ani, la Universitatea din Alba Iulia.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a mândrit cu cel mai vârstnic student din România. Cugireanul Aurel Voicu, inginer mecanic de profesie, este absolvent de masterat la „Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric”.

„Am organizat la Cugir un muzeu și nu am putut să semnez documente cu caracter istoric. Au zis să faci studii și apoi să finalizăm muzeul. Măbucur că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Aurel Voicu.

„Antevorbitorii mei au spus tot. Da, există la clădirea rectoratului o expoziție muzeală. (…) m-a convins să fac arme albe. La Uzina din Cugir nu s-a putut, Muzeul din Cugir le are, dar nu le-a dat. Atunci am prezentat profesorului de specialitate un arc pentru întreceri sportive oficiale și un buzdugan. La rectorat există aceste două obiecte, să fie văzute că merită. Și buzduganul e ca a lui Mihai Viteazul”, a mai spus vârstnicul în cadrul festivității.

Vârstnicul, fost primar și viceprimar PDL în orașul Cugir, s-a dedicat, la pensie, realizării unui muzeu al orașului. Pentru a putea colabora legal, dar și pentru a aprofunda cunoștințele din domeniul istoriei, Aurel Voicu a decis să se înscrie la master, unde a studiat timp de patru semestre modul în care se poate valorifica patrimoniul istoric.

Acesta a ajuns student fără examen, în baza diplomei de studii superioare de inginer pe care a obținut-o în urmă cu 54 de ani. A lucrat întreaga sa viață profesională în cadrul uzinei mecanice din Cugir. Acesta este la pensie din 1995, fiind consilier local începând cu anul 1992. A fost ales primar timp de două mandate, în perioada 1996-2004. Ulterior, a fost viceprimar timp de un mandat. Acum el este liderul seniorilor PNL.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir