cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Un pacient de 90 de ani, provenit din focarul de la Săliștea Deal, declarat vindecat de COVID-19 la Spitalul Municipal din Blaj

Un pacient de 90 de ani, provenit din focarul de la Săliștea Deal, declarat vindecat de COVID-19 la Spitalul Municipal din Blaj

Publicat în 19.05.2020 la ora 22:38

Un bărbat de 90 de ani a fost declarat vindecat de COVID-19 și externat de la Spitalul Suport din Blaj. Este vorba despre un bătrân care a luat virusul din focarul din satul Săliştea Deal.

De asemenea, pe lângă bărbatul de 90 de ani, marţi, 19 mai 2020, au mai fost declarate vindecate la Blaj încă două persoane din focarul Săliştea Deal: o femeie de 68 de ani confirmată pozitiv pe 30 aprilie şi internată pe 1 mai şi un bărbat de 64 de ani testat pozitiv pe 9 mai şi internat în aceeaşi zi.

Mai mult, pe lângă cele trei persoane din Săliştea Deal, au mai fost declarate vindecate încă două persoane, un tânăr de 19 ani din Tătârlaua, internat pe 11 mai şi un bărbat de 60 de ani din Cugir, confirmat şi internat la spitalul din Blaj pe 4 mai. În total, 5 persoane au fost declarate vindecate.

Bătrânul de 90 de ani, declarat vindecat, a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus pe 6 mai şi tot atunci a fost internat la spitalul suport din Blaj. Când a fost internat bărbatul prezenta mai multe simptome: tuse, astenie, inapetenţă, dispnee (lipsă de aer).

Pe tomografia pulmonară a prezentat pneumonie tipică cu scor de severitate medie. Toate acestea pe un teren tarat, cu patologie asociată BPOC (bronşită cronica), cardiopatie şi fibrilaţie arterială. Evoluţia bătrânului a fost favorabilă, starea de sănătate s-a imbunătăţit considerabil şi a fost declarat videcat după două teste care au ieşit negativ.

sursa: adevarul.ro

Facebook 

Acest articol a fost citit de 746 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.