Rămâi conectat

Actualitate

Un număr de şase cugireni, proveniţi din zone urbane marginalizate oraşului, au devenit proprietarii unor afaceri profitabile

cugirinfo.ro

Publicat

în

Schimbarea a venit în viaţa lor odată cu participarea la sesiunile de instruire în domeniul antreprenorial, organizate în baza proiectului ”Incluziv – investiție europeană privind dezvoltarea socială în Cugir”.

Pentru majoritatea dintre ei, a fost primul contact cu acest domeniu, însă ideile, seriozitatea şi dorinţa de a evolua, s-au concretizat în planuri de afaceri eligibile subvenţionării lor cu bani europeni.

„Cei mai mulţi dintre ei nu au avut tangențe cu dezvoltarea unei afaceri pe cont propriu, dar, cu ajutorul specialiștilor, au înțeles că viața lor se poate schimba în bine. Pe parcursul sesiunilor de instruire, 100 de beneficiari și-au dezvoltat competențele atreprenoriale, 50 dintre ei fiind susținuți în elaborarea planurilor de afaceri. Am pornit la dezvoltarea ideilor de afaceri de la experientele lor profesionale, de la cunoștințele pe care le-au dobândit în urma job-urilor din țară sau straintatate, precum şi a dorințelor lor de dezvoltare. La final, au fost selectate 6 idei de afaceri, care au devenit în momentul de faţă societăți comerciale, unele de succes în localitate”, ne-a declarat Claudia Iov, Mentor Dezvoltare Anteprenorială.

Astfel pe piaţa cugireană, funcţionează în acest moment un atelier de strunguri cu comandă numerică, o firma de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, un atelier de fabricare a produselor din beton, un centru de înfrumusețare, o mini tipografie, precum şi o societate pregătită să asigure sonorizări la evenimentele care vor avea loc după pandemie.

Potrivit Managerului de Proiect Dan Chereches, „administratorii celor 6 afaceri au beneficiat de o subvenţie în valoare de aproximativ 113 mii lei pentru înființarea firmei, funcţionarea, dotarea cu aparatură necesară activității, plata salariilor și pentru promovarea afacerii. Echipa de proiect continuă să acorde consiliere astfel încât proaspăt deveniţii antreprenori să înțeleagă cum se derulează și cum se controlează financiar și legal o afacere, cum pot să găsească soluții la riscurile care apar în funcționarea afacerii”.

Proiectul integrat ”Incluziv – investiție europeană privind dezvoltarea socială în Cugir”, Cod SMIS 113656, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Apelul de proiecte 3- “Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunităţîle marginalizate ”; Axa Prioritară 4 – „Incluziunea socială şi combaterea sărăciei”; Obiectivul specific 4.1 „Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate.”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir