Rămâi conectat

Actualitate

Un motociclist din Cugir și-a riscat viața, pentru a salva o femeie dintr-o casă cuprinsă de flăcări

cugirinfo.ro

Publicat

în

Îi vedem mereu pe şosele în sezonul cald, îi auzim turând motoarele la maxim, sau îi simţim trecând pe lângă noi în viteză. Au tatuaje şi arată fioroși când te uiți la ei. Ei sunt motocicliştii, etern îndragostiţii de cai putere, de adrenalină şi zgomot de motoare. Judecați după aparențe și catalogați de societate, motocicliștii nu pierd nici o ocazie pentru a le demonstra celorlalți că se înșeală.

Este și cazul unui biker din orașul Cugir, care, la începutul unei zile care părea la fel de banală ca oricare alta, a devenit erou, riscâdu-și viața pentru a salva o femeie dintr-o casă în flăcări.

Ghiță Borza este motociclist de o viață, dar în același timp TATĂ și OM cu suflet mare. Joi dimineața, în timp ce se îndrepta spre locul de muncă, călare pe motocicleta sa, cugireanul a observat fumul care ieșea dintr-o locuință. A oprit imediat în dreptul casei și a sărit gardul, poarta fiind închisă pe interior.

”În jurul orei 6.40, mă îndreptam spre servici. Am observat fumul care ieșea din locuință. Am sărit gardul în curte și am strigat să văd dacă iasă cineva. Apoi am sunat la 112 și am încercat să sting focul cu găleata cu apă. În casă se afla o femeie care s-a trezit de gălăgia făcută de mine. La un moment dat a trebuit să abandonez, mă sufocam cu fum. Târziu, la 22 de minute după apelul meu la 112, au venit și pompierii”, povestește eroul-motociclist.

Femeia, în vârstă de aproximativ 50 de ani, locuiește împreună cu soțul ei pe strada Dimitrie Cantemir din Cugir. În momentul izbucnirii incendiului, aceasta se afla singură în locuință. Din fericire, datorită intervenției salvatorului ei, femeia s-a ales doar cu o sperietură.

Este o întâmplare din care putem învăța multe. În primul rând, să nu judecăm după aparențe și să nu generalizăm. Ce s-ar fi întâmplat dacă motociclistul nu ar fi oprit și nu ar fi încercat să stingă flăcările? Sub masca de oameni duri și fioroși se ascund în majoritatea cazurilor, oameni de rând: soți, tați, absolvenți de facultate, copii ai căror părinți sunt mândrii de ei, care își ajută semenii cu orice ocazie.

“Nu ne judeca! Deşi de multe ori ne sunt rănite sentimentele, vom fi la nevoie primele persoane care va intra în casa ta în flăcări pentru a încerca să te salvăm!”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir