cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Un motociclist din Cugir și-a riscat viața, pentru a salva o femeie dintr-o casă cuprinsă de flăcări

Un motociclist din Cugir și-a riscat viața, pentru a salva o femeie dintr-o casă cuprinsă de flăcări

Publicat în 29.06.2017 la ora 20:19

Îi vedem mereu pe şosele în sezonul cald, îi auzim turând motoarele la maxim, sau îi simţim trecând pe lângă noi în viteză. Au tatuaje şi arată fioroși când te uiți la ei. Ei sunt motocicliştii, etern îndragostiţii de cai putere, de adrenalină şi zgomot de motoare. Judecați după aparențe și catalogați de societate, motocicliștii nu pierd nici o ocazie pentru a le demonstra celorlalți că se înșeală.

Este și cazul unui biker din orașul Cugir, care, la începutul unei zile care părea la fel de banală ca oricare alta, a devenit erou, riscâdu-și viața pentru a salva o femeie dintr-o casă în flăcări.

Ghiță Borza este motociclist de o viață, dar în același timp TATĂ și OM cu suflet mare. Joi dimineața, în timp ce se îndrepta spre locul de muncă, călare pe motocicleta sa, cugireanul a observat fumul care ieșea dintr-o locuință. A oprit imediat în dreptul casei și a sărit gardul, poarta fiind închisă pe interior.

”În jurul orei 6.40, mă îndreptam spre servici. Am observat fumul care ieșea din locuință. Am sărit gardul în curte și am strigat să văd dacă iasă cineva. Apoi am sunat la 112 și am încercat să sting focul cu găleata cu apă. În casă se afla o femeie care s-a trezit de gălăgia făcută de mine. La un moment dat a trebuit să abandonez, mă sufocam cu fum. Târziu, la 22 de minute după apelul meu la 112, au venit și pompierii”, povestește eroul-motociclist.

Femeia, în vârstă de aproximativ 50 de ani, locuiește împreună cu soțul ei pe strada Dimitrie Cantemir din Cugir. În momentul izbucnirii incendiului, aceasta se afla singură în locuință. Din fericire, datorită intervenției salvatorului ei, femeia s-a ales doar cu o sperietură.

Este o întâmplare din care putem învăța multe. În primul rând, să nu judecăm după aparențe și să nu generalizăm. Ce s-ar fi întâmplat dacă motociclistul nu ar fi oprit și nu ar fi încercat să stingă flăcările? Sub masca de oameni duri și fioroși se ascund în majoritatea cazurilor, oameni de rând: soți, tați, absolvenți de facultate, copii ai căror părinți sunt mândrii de ei, care își ajută semenii cu orice ocazie.

“Nu ne judeca! Deşi de multe ori ne sunt rănite sentimentele, vom fi la nevoie primele persoane care va intra în casa ta în flăcări pentru a încerca să te salvăm!”

Acest articol a fost citit de 2897 ori

Un motociclist din Cugir și-a riscat viața, pentru a salva o femeie dintr-o casă cuprinsă de flăcări
4.1 (81.54%) 13 votes

Comentarii

Un Comentariu la Un motociclist din Cugir și-a riscat viața, pentru a salva o femeie dintr-o casă cuprinsă de flăcări

  1. Chis Răspunde

    30.06.2017 la 18:02

    Felicitari!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.