cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Un grup de cugireni a participat la reconstituirea vizitei istorice a generalui Berthelot la Sibiu, de la începutul anului 1919

Un grup de cugireni a participat la reconstituirea vizitei istorice a generalui Berthelot la Sibiu, de la începutul anului 1919

Publicat în 07.10.2018 la ora 14:16

Orașul Cugir a avut mai mulți reprezentanți la reconstituirea vizitei istorice a generalui francez Berthelot de la începutul anului 1919, eveniment organizat ieri, la Sibiu.

Imaginile au fost publicate pe rețeaua de socializare de către primarul Adrian Teban, care a condus grupul de cugireni îmbrăcați, cu toții, în costume naționale și purtând steaguri tricolore.

”Pregătiți de reconstituirea istorică a vizitei generalui Berthelot din 1919 în Piața Mare din Sibiu, când un grup de călușari cugireni au fost prezenți acolo”, a scris edilul Cugirului pe pagina sa de Facebook.

Sibiul a sărbătorit, sâmbătă, cei 100 de ani de la Marea Unire printr-un eveniment organizat de primărie, în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Continental Automotive Systems: reconstituirea vizitei generalului Berthelot din ianuarie 1919.

Dat fiind rolul crucial pe care Sibiul l-a jucat în această perioadă, capitală de facto a Transilvaniei, ce a găzduit până la sfârșitul anului 1919 guvernul (Consiliul Dirigent) și parlamentul provinciei (Marele Sfat), acesta a fost o destinație prioritară pentru periplul transilvănean al generalului francez.

Evenimentul a fost o reinterpretare a paradei ce a avut loc în data de 2 ianuarie 1919, reconstituind elementele centrale – prezidiul oficialităților, parada militară în costume de epocă, parada în costume populare a comunităților din împrejurimile Sibiului.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 378 ori

Un grup de cugireni a participat la reconstituirea vizitei istorice a generalui Berthelot la Sibiu, de la începutul anului 1919
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.