Rămâi conectat

Actualitate

Un cugirean vrea să înfiinţeze un centru de echitaţie, în apropiere de Vinerea

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

centrul_de_echitatieDupă ce şi-a deschis o mică afacere la Cugir, Constantin Nicoară, cunoscut localnicilor şi sub numele de „Cozonac”, s-a gândit ca din banii agonisiţi să-şi achiziţioneze un teren de aproximativ 1,5 hectare (cu posibilităţi de extindere), în apropiere de satul Vinerea, în zona numită „Bărboaia”.

O proprietate situată într-o zonă pitorească, înconjurată de pădure şi de apă, deosebit de atractivă pentru amatorii de drumeţii şi de agrement. Aici şi-a construit o mică fermă, precum şi o cabană turistică destul de confortabilă, frecventată cel mai des de familie şi de prieteni, în special în zilele de weekend. Pe lângă aceasta s-a gândit să-şi cumpere şi câţiva cai, cu care să-şi delecteze oaspeţii care doresc să viziteze călare minunatele locuri din apropiere. Sfătuit de prieteni, dar mai ales de fiica sa Diana, care are o mare pasiune pentru cabaline, Nicoară a acceptat ideea de a întreprinde un demers pentru înfiinţarea la Vinerea a unui centru de echitaţie. Adică, să realizeze un proiect prin care să acceseze fonduri cu care să finanţeze construcţia unui asemenea centru şi, de ce nu, chiar a unui hipodrom. Mai ales că fiica sa, după cum susţine gospodarul, dispune şi de ceva experienţă în realizarea unor proiecte bine motivate. „Pe mine şi pe Diana ne uneşte dragostea pentru cabaline, pentru animale în general, pentru mediul înconjurător. Dacă vom reuşi să realizăm acest proiect, vom face mai atractiv turismul în zonă şi prin practicarea deplasărilor călare, pentru că sunt locuri deosebit de frumoase care pot fi vizitate: Mănăstirea de la Cioara, Poiana Pochia, Valea Gruţerii, satele şi cătunele de munte din apropiere”, susţine fermierul Costică Nicoară.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir