Rămâi conectat

Actualitate

Un cugirean de 59 de ani, grav bolnav și nemulțumit de cum a fost tratat de un medic, își caută dreptatea în instanță. Vezi ce acuzații îi aduce doctorului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aurel Aron, un cetățean din Cugir, apelează la Corpul de Control al Ministerului Sănătății nemulțumit fiind de modul în care i s-au soluționat sezisările către Conducerea Spitalului Orășenesc Cugir și Colegiul Medicilor Alba.

Cugireanul, în vârstă de 59 de ani, a afirmat că se va adresa și instanței, totul plecând de la un episod petrecut în luna ianuarie, când s-a prezentat la Camera de Gardă a instituției spitalicești. Aurel Aron este cardiac, cunoscut cu tumoră bronhopumonară chimiotratată cu patologie cardiovasculară severă, pensionat de boală din luna martie și încadrat în grad accentuat de handicap. Având respectivele probleme de sănătate și nesimțindu-se bine, cugireanul s-a prezentat în după-amiaza zilei de 21 ianuarie 2023 la Camera de Gardă a Spitalului Orășenesc din localitate.

• “Medicul nu a venit 3 ore”

“Respiram greu, tușeam și aveam tahicardie. Menționez că sunt bolnav de cancer bronhopulmonar sub tratament de chimioterapie. Asistenta de serviciu m-a condus în salonul staționar pentru recoltarea de analize. Am cerut să mă vadă un medic. Medicul de gardă era dr. Kruppa Adrian, medic specialist medicină internă. Asistenta mi-a administrat o perfuzie cu dexamatazonă și algocalmin. Eu am cerut insistent să mă consulte medicul și acesta nu a venit deloc timp de 3 ore cât am stat la salonul staționar. Anamneza nu a făcut nimic și la ieșire mi-a dat rețetă pentru amigdalită acută, boală de care nu sufăr.

Lunea m-am întors la spital și am fost internat la urgențe cu pneumonie”, se arată în sesizarea remisă în 25 ianuarie către Colegiul Medicilor Alba. În răspunsul din 3 februarie Colegiul Medicilor Alba arată că: “sesizarea descrie fapte referitoare la organizarea activității într-un spital, acestea nefiind de competența colegiului medicilor, prin urmare ancheta disciplinară nu va fi deschisă. Dacă reclamantul dorește să adreseze plângerea împotriva medicului menționat în sesizarea inițială, i se pune în vedere să aducă completări și clarificări cu privire la prejudiciul cauzat de conduita medicului respectiv, precum și dovezile aferente pe care le deține”.

Evident nemulțumit, domnul Aurel Aron s-a adresat conducerii Spitalului Orășenesc Cugir, în 20 februarie, iar răspunsul a venit, cu multă întârziere, abia după 4 luni! Mai precis în 23 iunie, când se specifică: “vă informăm cu privire la faptul că în urma finalizării cercetării disciplinare prealabile, în conformitate cu procesul verbal nr. 5387/31.05.2023, comisia de cercetare disciplinară a Spitalului Orășenesc a analizat fapta sesizată și a considerat că nu se aplică o sancțiune disciplinară salariatului dr. Kruppa Gabriel, medic specialist interne, întrucât nu există nici o dovadă care să certifice faptul că medicul menționat nu s-a prezentat la pacient în vederea consultației. Mai mult decât atât, la dosar s-a prezentat foaia de consultație semnată și parafată de către medicul Kruppa. Din declarațiile martorilor audiați nu rezultă faptul că medicul nu s-a prezentat la consult”.

• Își caută dreptatea în alte părți

Cetățeanul din Cugir, deranjat de modul în care s-a “rezolvat” problema, nu renunță în a-și căuta dreptatea în justiție, intenționând să deschidă proces împotriva medicului în cauză, dar și să depună plângere la Corpul de Control al Ministerului Sănătății. “Eu am cerut insisent să mă vadă medicul, deoarece mă simțeam tot mai rău. Am așteptat 3 ore să mă vadă medicul și el nu a venit; de 5 ori asistenta l-a anunțat, dar degeaba. În jurul orei 19.00, mi-a făcut ieșirea, mi-a dat rețetă pentru «amigdalită acută», boală de care nu sufeream, eu având scoase amigdalele din anul 1985. Practic mi-a pus viața în pericol neconsultându-mă. A doua zi am fost internat prin serviciul de urgență la secția de chirurgie unde am avut parte de tratament adecvat bolii mele”, a încheiat Aurel Aron.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir