cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Un cioban a murit, iar alţi trei au fost răniţi, în urma unei bătăi izbucnite între aceştia la o stână din zona Şaua Paltina, din Masivul Retezat

Un cioban a murit, iar alţi trei au fost răniţi, în urma unei bătăi izbucnite între aceştia la o stână din zona Şaua Paltina, din Masivul Retezat

Publicat în 10.06.2017 la ora 13:21

Ieri, 9 iunie 2016, în jurul orei 19.00, a fost sesizat, printr-un apel la numărul de urgență 112, un conflict izbucnit între ciobanii aflați în zona Șaua Paltina, din Masivul Retezat. Apelul a fost efectuat de către unul dintre ciobani, care a menționat că a fost agresat și are nevoie urgentă de îngrijiri medicale.

Către zona în care se aflau ciobanii implicați în conflict au pornit 4 jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, 3 salvamontiști din cadrul formațiunii Uricani, precum și 2 polițiști din cadrul Poliției orașului Uricani.

Jandarmii montani, polițiștii și salvamontiștii au ajuns în zona Șaua Paltina în jurul orei 23.00 și au constatat că la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre aceștia erau răniți și li s-a acordat primul ajutor de către salvamontiști. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale.

Având în vedere situația constatată, către zona Șaua Paltina au pornit alți 5 jandarmi montani, 12 salvamontiști, pentru a transporta cele trei persoane rănite, 5 polițiști și un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală.

Începând cu ora 01.00, jandarmii montani și salvamontiștii au început acțiunea de coborâre a celor trei persoane rănite. Două dintre acestea au necesitat transportul cu targa UT-2000, iar cea de-a treia se putea deplasa, fiind doar ajutat.

Două dintre persoanele rănite a fost preluate de ambulanță de la baza muntelui și conduse la spital, iar cea de-a treia a fost condusă de jandarmii montani la spitalul din Lupeni. Jandarmii montani și polițiștii au rămas la locul producerii conflictului până la finalizarea cercetărilor.

În acest caz activitatea de cercetare penală este efectuată de către procurori din cadrul Parchetului competent.

Acest articol a fost citit de 1150 ori

Un cioban a murit, iar alţi trei au fost răniţi, în urma unei bătăi izbucnite între aceştia la o stână din zona Şaua Paltina, din Masivul Retezat
3.6 (72%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.