Rămâi conectat

Actualitate

Un bărbat din Cugir și-a bătut sălbatic iubita și a amenințat-o cu moartea. Vezi ce pedeapsă i-au dat judecătorii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un bărbat din orașul Cugir a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia, la plata unei amenzi penale în valoare de 7.313 lei, după ce și-a lovit iubita cu pumnii în față și a amenințat că o va ucide.

Faptele s-au petrecut în urmă cu mai mult de doi ani, la data de 16 decembrie 2019, la locuința femeii din orașul Cugir.

În timp ce se afla la locuinţa concubinei sale din Cugir, inculpatul a lovit-o pe aceasta cu pumnii la nivelul capului şi feţei, apoi, în faţa blocului de domiciliu al victimei a lovit-o din nou şi i-a smuls unghia de la degetul 2 al mâinii drepte, iar când victima a vrut să fugă, a ameninţat-o cu moartea, proferând aceleaşi ameninţări şi pentru a nu reclama fapta organelor de poliţie, fapte ce i-au provocat o stare de temere.

Loviturile i-au provocat femeii leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Situaţia de fapt reţinută în precedent este întărită şi de declaraţiile unei martore, vânzătoare la un magazinul din Cugir, care a susţinut că, la data de 16.12.2019, ora 19:00, fiind de serviciu, a constatat că în magazin a intrat persoana vătămată care plângea, era speriată şi panicată, i-a solicitat ajutor, după care s-a ascuns după tejghea spunându-i că inculpatul „o va omorî în bătaie”. Imediat a pătruns în magazin şi inculpatul, care a convins-o pe persoana vătămată să iasă afară din magazin, după care cei doi au plecat de la faţa locului.

Instanţa a apreciat că o pedeapsă cu închisoarea în regim de detenţie este disproporţionată raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina inculpatului. Astfel, instanţa apreciază că se impune aplicarea unei amenzi cu executare, având în vedere circumstanţele cauzei.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir