Rămâi conectat

Actualitate

Un bărbat de 37 de ani din Cugir va fi extrădat în Belgia unde va fi încarcerat. Acesta a violat o femeie internată într-un centru de recuperare psihiatrică din Liege

cugirinfo.ro

Publicat

în

Curtea de apel Alba Iulia a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare din Belgia, pe numele unui bărbat din Cugir, în vârstă de 37 de ani, care are de executat în această țară o pedeapsă cu închisoarea.

Potrivit informațiilor publicate de instanța din Alba Iulia, pe numele lui P. I. D. a fost emis la data de 18.11.2018, de autoritățile judiciare din Belgia – Curtea de Apel Liege, un mandat european de arestare prin care se solicită predarea bărbatului în vederea executării pedepsei de 3 ani închisoare din care mai are de executat 1.095 de zile.

”Din cuprinsul acestuia (n.r. mandatului de arestare) rezultă că persoana solicitată P. I. D. în data de 26.09.2014, în jurul orei 17.20 a întreținut relații sexuale cu o persoană de sex feminin care se afla internată într-un centru de recuperare psihiatrică în parcul centrului, prin constrângere și punerea acesteia în imposibilitate de a se apăra , faptă prevăzute de art. 375, 376 Cod penal belgian și pedepsită cu închisoarea de maximum 15 ani”, se precizează în sentința penală a Curții de Apel Alba Iulia.

Potrivit aceluiași document, instanța mai reține că bărbatul din Cugir are antecedente penale, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de viol calificat, prin sentința penală din 02.10.2018 a Tribunalului din Liege, Belgia definitivă la 16.11.2018.

Din acest motiv, instanța din Alba Iulia a considerat justificată luarea măsurii preventive a arestului față cugirean și a dispus arestarea lui pe o durată de 30 de zile în vederea predării către autoritățile judiciare ale statului solicitant, începând cu data de 02.02.2019 și până la data de 03.03.2019.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir