Rămâi conectat

Actualitate

Un bărbat de 35 de ani din Cugir s-a răzbunat pe fosta sa prietenă şi a dat foc cabanei părinţilor acestei

cugirinfo.ro

Publicat

în

Fapta s-a întâmplat în 30 martie 2019, dosarul penal rezultat fiind în prezent pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.

La Judecătorie, piromanul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu supendare şi a fost obligat să plătească daune în valoare de 128.000 de lei.

În actul de sesizare al instanţei, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în noaptea de 30/31 martie 2019, având asupra sa un bidon cu benzină, s-a deplasat la cabana pe care persoana vătămată (L.M.S.) o deţinea în oraşul Cugir (în spatele Stadionului Parc din oraş) şi a incendiat-o, focul distrugând în totalitate construcţia.

Potrivit anchetei desfăşurate de poliţişti, între inculpat (S.O.A.) şi fiica proprietarului cabanei a existat o relaţie de prietenie, care s-a încheiat la un moment dat, inculpatul continuând să o caute pe femeie. În data de 30 martie 2019, femeia a fost împreună cu două prietene la cabană. În jurul orei 23.00 a plecat spre casă, timp în care a primit un mesaj de la bărbat. Nu a citit acest mesaj deoarece ştia că atunci când inculpatul consumă alcool îi dă mesaje, acesta obişnuind ca de la despărţirea de martoră, respectiv din ianuarie până în martie şi chiar după incendierea cabanei să-i trimită mesaje de ameninţare. A doua zi dimineaţă a aflat că un incendiu a distrus cabana.

Inculpatul a fost identificat de doi martori, în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din incinta staţiei Petrom din Cugir de unde a cumpărat benzina cu care a stropit construcţia. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa acestuia, au fost găsite articole vestimentare similare celor pe care le-a purtat în noaptea comiterii faptei – geaca cu glugă de culoare bleumarin şi pantaloni albaştri (blue jeans). Din analiza coroborată a probelor, cu predilecţie declaraţia persoanei vătămate, procesul verbal de cercetare la faţa locului şi planşele foto aferente, reiese că fapta inculpatului de distrugere a cabanei a fost de natură să pună în pericol şi alte bunuri, deoarece, în imediata vecinătate a cabanei incendiate exista un garaj, precum şi mai mulţi pomi fructiferi.

Cabana nu era racordată la reţeaua electrică şi nu exista o altă sursă de izbucnire a focului, singurul care fi putut pune focul fiind inculpatul, potrivit declaraţiei tinerei. Aceasta a mai spus că în urma unei discuţii pe care a avut-o cu fostul ei prietent, acesta a declarat că el consideră că ceea ce a făcut, respectiv incendierea cabanei, ”este un lucru foarte bun şi că acesta este doar începutul”.

Acesta a recunoscut senin comiterea faptei de incendiere, pe care a motivat-o prin faptul că tânăra ar fi avut o datorie financiară faţă de el. A afirmat că, fiind sub influenţa alcoolului, în timp ce se deplasa pe stradă a observat un bidon într-un container, pe care l-a luat, s-a dus la o benzinărie şi l-a umplut cu benzină, după care s-a dus la cabană şi i-a dat foc. A susţinut că a făcut acest lucru ca să o sperie pentru a-i restitui banii. La instanţa de apel, cauza se află în faza realizării unei expertize care ar urma să stabilească prejudiciul înregistrat de proprietarii cabanei distruse.

sursa: adevarul.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir