Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Un autentic regal folcloric a avut loc în ultima zi a Festivalului de Dansuri şi Tradiţii Populare din Vinerea – Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieri seară s-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare din Vinerea – Cugir, o manifestare cultural-artistică de mare atractivitate urmărită, potrivit forţelor de ordine, de mai bine de 4000 de iubitori ai folclorului din întreg  judeţul Alba.

audianta-spectacole-folclorice-vinereaEste meritul primăriei locale de a fi găsit oportunităţi financiare, în cadrul unui program european, menit să conducă la promovarea potenţialului turistic, a valorilor artistice locale, în scopul creşterii atractivităţii zonei ca destinaţie turistică. Iar locul ales “Poiana cu goruni” din Vinerea s-a dovedit parcă ales de Dumnezeu pentru că manifestarea spiritului artistic să se desăvârşească în toată plenitudinea lui.

Au fost două zile de veritabil regal folcloric din care n-au lipsit recitalurile de mare ţinută a ansamblurilor folclorice locale şi din mai multe judeţe ale ţării, parada portului popular, concursurile pentru tinere talente, interpretările muzicale, vocale şi instrumentale valoroase, muzica pop-rock, atelierele de dans, etc. Toate acestea asortate cu nelipsita bere, micii şi virşlii aflate din belşug pe tot timpul serbării. Ştacheta evenimentului a fost ridicată de participarea la festival a unor formaţii artistice străine precum: Fanfara şi formaţia Just Duty Free din Wasserburg – Germania, localitate înfrăţită cu oraşul Cugir, precum şi ansamblul Evriton din Drama-Gecia. Cota artistică a spectacolului din ultima seară a crescut atunci când pe scenă şi-a făcut apariţia maestrul Dumitru Fărcaş, trubadurul care prin slovă şi taragot a ridicat de nenumărate ori mulţimea în picioare. Nu au lipsit din program întrecerile sportive tradiţionale, focul de tabără şi jongleriile cu focuri, ultimele încheind programul acestui grandios festival.

A fost aşadar, o manifestare artistică de mare ţinută, despre care ar fi multe de spus. Tot ce s-a realizat a însemnat eforturi de organizare şi de mobilizare deosebite, un rol important revenind Casei Orăşeneşti de Cultură, unor funcţionari ai primăriei locale, care şi de această dată au fost la înălţime.

C . P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, câștigătoarea turneului „Cupa Satelor la Fotbal”, organizat la Săliștea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 16 aprilie 2025, Primăria Comunei Săliștea împreună cu Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea au organizat CUPA SATELOR LA FOTBAL.

La această competiție au participat echipele următoarelor școli: Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea, Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, Școală Gimnazială Pianu de Sus, Școala Gimnazială Beriu, Școala Gimnazială Orăștioara de Sus, Școala Gimnazială Blandiana și Școala Gimnazială Romoș.

Pe podium s-au aflat următoarele echipe:

Locul I – Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos
Locul II – Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea
Locul III- Școala Gimnazială Beriu.

Felicitări organizatorilor, participanților și mai ales câștigătorilor!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

123 de ani de la nașterea academicianului „David Prodan”, sărbătoriți la Săliștea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 martie 2025, elevii Scolii Gimnaziale „David Prodan” din Săliștea, foști elevi, cadre didactice și reprezentanții Primăriei Comunei Săliștea, domnul primar Gherman Ioan și domnul viceprimar Linuț Gheorghe, au sărbătorit 123 de ani de la nașterea academicianului David Prodan.

Cu aceasta ocazie s-au depus coroane de flori, s-au intonat cântece patriotice și s-au rememorat date importante din viața și opera marelui istoric. Noi, cei din Săliștea și cei care profesăm la Școala Gimnazială „David Prodan” suntem mândri să fim urmașii marelui academician.

Director,
Prof. Suciu Ionela Gabriela


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Castelului Corvinilor nu va putea fi vizitat în perioada 18–24 martie 2025. Vezi motivul

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de marţi, 18 martie și până luni, 24 martie 2025, inclusiv, Castelul Corvinilor nu va putea fi vizitat. În perioada amintită se vor efectua lucrări de înlocuire a structurii din lemn a podului de acces.

Vor fi înlocuite toate elementele din lemn ale podului, motiv pentru care lucrările nu se pot derula în condiţii de maximă siguranţă şi pentru fluxul de vizitatori.

Pentru refacerea podului de acces se va lucra în schimburi prelungite, inclusiv seara/noaptea, astfel încât activitatea turistică la Castelul Corvinilor să se poată relua în data de 25 martie (2025).

Lucrarea se încadrează în cea de-a doua etapă de restaurare şi conservare a Castelului Corvinilor. Este vorba despre un proiect cu finanţare PNRR în valoare de aproximativ 6,6 milioane de euro, care vizează 27 de obiective de intervenţie din cadrul edificiului ce nu au putut fi cuprinse în primul proiect de acest fel (în valoare de 5 milioane de euro, derulat în perioada 2019 – 2023 prin Programul Operaţional Regional).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir