Rămâi conectat

Actualitate

Un adolescent de 18 ani din Cugir a fost condamnat la pedeapsa internării într-un centru educativ, pe o perioadă de 8 luni, pentru tentativă de tâlhărie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Inculpatul se numeşte Sabău Marian şi mai este anchetat, respectiv judecat şi în alte dosare pentru infracţiuni similare.

În acest dosar s-a reţinut că inculpatul, în 29 martie 2017, a abordat doi minori în zona Pieţei ”1 Mai” din Cugir, cărora le-a cerut bani. Ulterior, a început să îl controleze în buzunare pe unul dintre aceştia, care s-a opus, motiv pentru care a fost lovit cu pumnul şi piciorul de către inculpat.

Agresorul a fost oprit de un martor care se afla în zonă şi care a observat agresiunea asupra minorului. Inculpatul a recunoscut faptele şi a spus anchetatorilor că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Decizia a fost pronunţată în 2 mai şi nu a fost apelată de către inculpat.

”Admite în parte acţiunea civilă formulată de persoana vătămată minoră şi în consecinţă obligă inculpatul la plata sumei de 2.000 lei reprezentând daune morale către partea civilă. Ia act că persoana vătămată a recuperat integral prejudiciul material”, se afirmă în minuta deciziei de la Judecătorie.

Sabău Marian mai este judecat într-un alt dosar pentru tâlhărie calificată. ”În timp ce persoana vătămată de sex feminin I. L. se afla într-o staţie de autobuz din oraşul Cugir, inculpatul i-a smuls din mâna dreaptă plasa din plastic în care avea o bluză, o fustă şi geanta care conţinea telefonul mobil marca Samsung, un ceas de mână, un inel de argint, mărgele, cercei, o brăţară, o cruciuliţă şi suma de 66 lei, şi a fugit de la faţa locului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 500 lei”, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba.

Tânărul a mai fost trimis în judecată, în 2017, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni similare de tâlhărie calificată, tâlhărie şi furt calificat.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Sute de persoane au asistat, în seara de Sfântul Nicolae, la aprinderea iluminatului festiv în orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Moș Nicolae a sosit în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou vineri, 6 decembrie 2024, din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde ale grupului Mlădițe Cugirene, Fanfara Cugir și Vasile Palfi!

Ca în fiecare an, momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, iar majoritatea dintre cei prezenți au făcut poze.

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată la Centrul Social Multifuncțional pentru Persoanele cu Nevoi Speciale din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, la Centrul Social Multifuncțional pentru Persoanele cu Nevoi Speciale s-a desfășurat manifestarea cu tema: “Construirea rezilienței la persoanele cu dizabilități”, evenimentul având ca invitați beneficiari ai serviciilor centrului.

„Acestora le-a fost prezentată importanța construirii rezilienței, depășirea obstacolelor fizice și emoționale, promovarea independenței și îmbunătățirea calității vieții. Invitații au fost provocați la un exercițiu de autocunoaștere și comunicare asertivă, dezvoltând un dialog animat și autentic între participanți”, ne-a declarat directorul executiv al Direcției de Asistență Socială Cugir, ec. Silviu Samoilescu.

Specialiștii Centrului au fost : psihologii: Olteanu Corina și Florea Andreea, kinetoterapeutul Radu Aurel și coordonatorul Nestian Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae 2024: Câți români își serbează onomastica | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae 2024: Câți români își serbează onomastica | cugirinfo.ro

Calendarul ortodox praznuieste joi, 6 decembrie, cel mai iubit Sfant, în special de cei mici și de cei care cred în magia lui Moș Nicolae.

De origine greceasca „Nikolaos”, numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie”, si laos, „popor”, putându-se tălmaci prin „obștească biruință”.

Cui trebuie să îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae

Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sf Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole.

Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea. La primul sinod ecumenic ţinut la Niceea, în anul 325, acesta a fost recunoscut drept un mare apărător al ortodoxiei.

Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale. Sfântul, îngrijorat de o posibilă ruptură care putea avea loc în Biserică, i-a dat ereticului Arie o palmă.

Citește și: felicitări de Sfantul Nicolae

Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultători să fie loviţi cu joardă în semn de avertisment.

Tot tradiţia spune că nuieluşa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până la Naşterea Domnului (Crăciun), înseamnă că sfântul „a mijlocit” iertarea celui care a fost lovit.

Sfântul Nicolae a ştiut, însă, că după mustrare se cere mângâiere. Astfel, a făcut multe daruri săracilor, i-a liniştit pe cei întristaţi şi a vindecat, cu putere de la Dumnezeu, pe bolnavi.

Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sf Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

La bărbăți, cel mai întâlnit nume serbat, pe 6 decembrie, este Nicolae. Alţi poartă numele Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir