Rămâi conectat

Actualitate

Trupa „Milenium C” a încantat publicul prezent la concertul de aniversare a celor 7 ani de la înfințare, susținut la Restaurantul „CHIC” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Șapte ani de muzică, șapte ani de prietenie, primii șapte ani magici dintr-un Millenium, pe care ne dorim să-i sărbătorim frumos, alături de voi!”– acesta a fost mesajul trupei Millenium C pentru prietenii săi și iubitorii de muzică din Cugir, mesaj transmis la începutul concertului de susținătoarea și deopotrivă prietena trupei, Diane Țigănilă de la Casa de Cultură.

Cu intenția de a omagia anii de muzică petrecuți împreună dar și de a încânta publicul care a umplut spațiul restaurantului Chic, trupa Millenium C a susținut un frumos concert dedicat iubitorilor muzicii pe care ei o cântă cu pasiune, dar și prietenilor care le-au fost și le sunt aproape de atâția ani, precum doamna Rodica Florea, director al Casei de Cultură căreia trupa îi mulțumește pentru susținerea acordată de-a lungul anilor în desfășurarea activităților.

Înființată în anul 2010, formația compusă din Vasile Palfi – chitară solo, voce, Paul Radu – chitară bas, Atilla Doszlop – chitară solo, Vasile Oajdea – tobe și Camelia Bartalics – voce, a încântat publicul cu câteva zeci de piese din repertoriul bogat cuprinzând diverse genuri muzicale precum pop, rock, blues, jazz, precum: Dire Straits – Sultans of Swing, Chris Rea – Road to Hell, Gun’s N’ Roses – Knocking on Heavens door, Queen – We will rock you, Delia – Ce are ea, Holograf – Undeva departe, Bere gratis – Două inimi și multe altele.

Un moment emoționant a fost cel în care membrii formației au dăruit îmbrățișări și tricouri persoanelor dragi, ca semn de mulțumire pentru cei care le susțin activitatea, îi sprijină sufletește și nu de puține ori îndură orele târzii și zgomotele repetițiilor îndelungate, dintre care amintim pe Edith Doszlop, Daniela Palfi, Stela Oajdea și Diane Țigănilă.

Au fost prezenți la concertul aniversar și membrii formației OPT, formație constituită din Oajdea Valentin – tobe, Palfi Diana – chitară și voce, Palfi Andrei – chitară, Palfi Vasile – chitară, voce și Bogdan Todea – chitară. Aceștia au prezentat trei piese din repertoriul Pink Floyd.

Într-o atmosferă prietenească cu muzică bună și mâncare delicioasă, nu au lipsit dansul de la care nu s-au dat înlături invitații de cele mai diverse vârste.

Binecunoscutei formații Millenium C, participantă la multe spectacole desfășurate pe scena Casei de Cultură, festivaluri precum Toamna cugireană, Crăciunul copiilor, Festivalul național de folclor-Poiana cu goruni sau evenimente internaționale, prietenii și iubitorii de muzică din Cugir îi urează din inimă ,,La mulți ani, Millenium!”

Text: Tatiana Ungurianu
Foto: Alex Codrea


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Patologia venoasă, în atenţia unor specialişti din sănătate reuniți la Cugir. Noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Circa 30 de medici specialişti, de familie şi farmacişti din Cugir, au discutat ieri după amiază, despre cele mai bune soluţii de tratament în cazul patologiei venoase, o boală des întâlnită în comunitate.

Cei prezenţi au împărtăşit informaţii valoroase necesare pentru aplicarea cât mai corectă a tratamentelor şi parcurgerea procesului de reevaluare a pacientului cu această suferinţă.

Accentul a fost pus pe variantele terapeutice disponibile la ora actuală, dar, mai ales pe importanţa colaborarii dintre specialiştii din domeniul medical, deoarece protocoalele actuale de tratament pot fi applicate corect pacienţilor doar dacă aceştia sunt evaluati de specialist, la indicaţia medicului de familie şi, în final, prescripţia medicală este onorată la nivelul farmaciilor.

Masa rotundă cu tema “Inflamaţia vasculară şi difuncţia endotelială: noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică” a fost organizat de dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, în colaborare cu Alfasigma.

„Mi s-a părut extrem de important această întâlnire a cadrelor medicale implicate în tratarea pacientului cu patologie venoasă şi doresc să le mulţumesc tuturor pentru deschiderea de care au dat dovadă participând efectiv la discuţii. Pe lângă tratamentul medicamentos al bolii venoase cornice, cu preparate medicamentoase care să susţină funcţia endoteliului venos şi care să transforme “insuficienţa” venoasă în sufiecienţa, funcţionalitate venoasă, există şi alte aspect la fel de importante în tratarea acestei afecţiuni şi care ţin de igiena personală, stilul de viaţă (evitarea consumului de toxice, renunţarea la fumat şi practicarea exerciţiilor fizice). Pentru binele pacientului, reţeaua de colaborare între profesioniştii din domeniul medical trebuie să fie una funcţională. Am vorbit la această întâlnire despre rezultatele tratamentului pe bază de Sulodexid, substanţă care “hrăneşte“ endoteliul venos şi care are proprietăţi antiinflamatorii foarte bune. Nu este neapărat vorba despre o noutate a tratamentului, ci, mai exact, despre nevoia colaborării corecte a specialiştilor implicaţi în diagnosticare şi tratament, pentru ca el să ajungă să fie utilizat în favoarea pacientului.” (dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, medic chirurg chirurgie generală).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Mai multe blocuri de pe strada George Coșbuc au rămas fără apă potabilă, în urma unei avarii la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În dimineața zilei de miercuri, 20 septembrie 2023, furnizarea apei este întreruptă în orașul Cugir pe strada George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii produse la o conductă.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 20.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere.

Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, la Cugir a avut loc o acțiune de ecologizare în cadrul campaniei „Let’s do it, Romania!”

cugirinfo.ro

Publicat

în

În fiecare an, orașul Cugir este solidar cu eforturile depuse în întreaga lume de a curăța deșeurile de pe suprafața Pământului într-o singură zi, printr-o campanie derulată în peste 190 de țări simultan.

Astfel, sâmbătă 16 septembrie, sub sloganul Let’s do it, Romania!- Let’s do it, Cugir!, 60 de voluntari din localitate s-au mobilizat și au adunat gunoaiele aruncate de către unii cetățeni iresponsabili, din zona albiilor Râului Mare și Râului Mic, a Drumului Județean 704, între Șibot și Vinerea și din pășunea Sub vii din Vinerea. .

Voluntarii Cugirului au colectat selectiv 160 de saci cu pet-uri și alte materiale plastice, hărtie, sticle, metal, dar și deșeuri mari precum mobilier, saltele, anvelope, etc. Acestea au fost predate operatorului de salubritate SC RER Vest SA.

Acțiunea a fost organizată de Primăria Cugir și Serviciul Public de Gospodărire Locală, iar voluntarii implicați fac parte din Asociația Năsăpiște, Colegiul Național “David Prodan”, Romsilva-Ocolul Silvic Cugir precum și simpli cetățeni.

Echipamentele necesare demersului de curățenie (saci și mănuși) au venit din partea echipelor de organizare Let’s Do It, Romania!

Campania Let’s Do It, Romania! a fost organizată pentru prima dată pe 16 septembrie 2009. Patrusprezece ani mai târziu, pe 16 septembrie 2023, la nivelul întregii țări s-a dorit implicarea a 100.000 de cetățeni în ceea ce se consideră „cea mai mare mobilizare de voluntari din România, pentru a face curățenie în toată țara într-o singură zi” și pentru a crește gradul de conștientizare privind protejarea mediului înconjurător.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir