Rămâi conectat

Actualitate

Trucuri simple prin care scapi de depresia sărbătorilor de iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Fie din pricina problemelor cu banii sau a problemelor din familie, Crăciunul şi Anul Nou pot aduce cu ele şi multă tristeţe, nu numai bucurie.

Aceste depresii de sezon pot fi depăşite dacă nu uiţi că lucrurile simple şi bucuriile mici sunt cele care îţi fac viaţa cu adevărat frumoasă.

– Fă sport! Ştii ca în perioada Sărbătorilor o să pui pe tine kilograme nedorite. 30 de minute de mişcare pe zi este de ajuns ca să te menţii în formă şi să îţi menţii buna-dispoziţie.

– Iluminează-ţi casa! O casă luminată bine îţi poate creşte buna-dispoziţie şi poate reduce nivelul de stres. Ai grijă să ai multă lumină în casă, dacă simţi că iarna eşti deprimat.

– Nu te angaja în proiecte de lungă durată. Dacă ştii că nu ai energie, nu te angaja în proiecte dificile, de lungă durată.

– Pauzele lungi şi dese… De Sărbători, multe femei au tendinţa să se autodepăşească: vor să fie bucătărese perfecte, gazdele perfecte şi soţii perfecte. Adevărul este că tot acest efort poate însemna un stres inutil. Familia nu are nevoie de un sclav de Sărbători, ci de unire şi fericire, de o atmosferă intimă şi de comunicare. Aşa că relaxează-te şi bucură-te de vacanţă.

– Râzi din toată inima. Urmăreşte show-ul preferat de comedie, fă glume cu prietenii şi, în general, nu lua viaţa în serios! Este cea mai bună modalitate de a trece peste tristeţea din timpul iernii.

– Muzica alină sufletul. Poţi face un CD cu melodiile preferate, pe care să îl asculţi des în timpul Sărbătorilor. Poţi încerca şi aromaterapia.

– Prietenii şi familia. Dacă ai un conflict cu un membru al familiei sau cu un prieten, Sărbătorile sunt un moment bun să vă împăcaţi. În plus, atunci când te simţi deprimat trebuie să ai cu cine să discuţi, iar persoanele cele mai apropiate te pot ajuta.

– Ajută-i pe alţii. Iarna este o perioada grea pentru mulţi, şi oricât de deprimat te-ai simţi trebuie să te gândeşti că sunt alţii care o duc mai rău ca tine. Oferă-te voluntar la un cămin de bătrâni sau la un orfelinat şi munca îţi va fi răsplatită, cu zâmbete şi recunoştinţă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Slujba de sfințire a capelei mortuare din incinta Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 13 iunie 2025, a fost inaugurată și sfințită capela mortuară din incinta Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir, o realizare posibilă prin inițiativa primarului Adrian Teban și a Consiliului Local, susținută cu căldură și implicare de preotul paroh Ioan Cândea și de numeroși credincioși ai orașului.

Capela a fost gândită ca un spațiu modern, curat și bine organizat, în sprijinul familiilor îndurerate, indiferent de confesiunea religioasă:

 Structura capelei:

• Nivelul 1 (subsol) – destinat celorlalte culte religioase: sală mare, sală de îmbălsămare, 2 băi, spațiu de depozit;
• Nivelul 2 (parter) – destinat cultului ortodox: sală mare, 2 băi, vestiar și spațiu de depozit.

La intrare a fost amenajată și o centrală termică modernă, pentru a asigura confortul necesar în orice anotimp.

Primarul Adrian Teban a declarat: „Inaugurarea acestei capele reprezintă un pas important în sprijinul familiilor îndoliate din comunitatea noastră. Ne-am dorit să oferim un spațiu civilizat, bine organizat și accesibil tuturor cultelor, în care momentele despărțirii să poată fi trăite cu liniște, demnitate și respect. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat – consilierilor locali, reprezentanților Bisericii și cetățenilor – pentru contribuția lor la realizarea acestui proiect de interes public”.

La slujba de sfințire au fost prezenți mai mulți preoți din zonă, alături de numeroși credincioși, semn că această lucrare este nu doar utilă, ci și profund simțită de întreaga comunitate.

Prin acest proiect, Cugirul dovedește că adevărata forță a unei comunități stă în unitate, respect și grija față de cei aflați în suferință. Nu doar zidurile contează, ci lumina pe care o putem aprinde unii în sufletul celorlalți.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sute de credincioși au participat duminică, 8 iunie 2025, la slujba de Rusalii oficiată la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 8 iunie 2025, sute de credincioși au participat la slujba de Rusalii, la Catedrala din Cugir. S-au rugat pentru sfintirea tarinilor, a spicelor de grau si a apei.

Creștinii ortodocși și cei greco-catolici sărbătoresc astăzi Sărbătoarea Rusaliilor, care reprezintă Pogorârea Duhului Sfânt peste Sfinții Apostoli adunați în foișorul din Ierusalim. Este praznuita la 50 de zile de la Invierea Domnului. Sfântul Duh le-a dăruit Sfințiilor Apostoli, le-a dăruit capacitatea de a-și răspândi învățăturile în toate limbile pământului.

La Catedrala Ortodoxă din orașul Cugir a fost sărbătoare, sute de credincioși au participat la slujba Sfântei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

După taina Sfantei Liturghii, pe esplanada din fața lăcașului de cult, preoții au rostit rugăciuni pentru sfințirea țaranilor (holdelor), a spicelor de grâu și a apelor. La finalul slujbei, credincioșii au luat acasă spice de grâu și apă sfințită, cu care își vor binecuvanta casele.

De altfel, în Duminica Rusaliilor se obișnuiește să fie aduse spice de grâu, amintind de vremea secerișului. Spicele de grau simbolizeaza și „limbile de foc ale Sfântului Duh care s-a pogorât peste Sfinții Apostoli”.

 

Sorin GIURCA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Comunitățile din orașul Cugir și localitatea Vinerea s-au unit pentru a celebra cu evlavie și bucurie sărbătoarea Rusaliilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La finalul acestei săptămâni, comunitățile din orașul Cugir și localitatea Vinerea s-au unit pentru a celebra cu evlavie și bucurie sărbătoarea Rusaliilor, una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe Române.

Rusaliile sunt sărbătorite la 50 de zile după Paște. Cu rădăcini adânci în spiritualitatea românească, această sărbătoare marchează Pogorârea Sfântului Duh și este însoțită de obiceiuri menite să protejeze gospodăriile și sufletele oamenilor.

Un moment cu profundă încărcătură simbolică a fost sfințirea spicelor de grâu, oficiată de preoți în cadrul slujbei. Acest gest ritualic exprimă recunoștința față de roadele pământului și binecuvântarea muncii câmpului, având o semnificație aparte pentru comunitățile care își păstrează legătura cu natura și agricultura. Grâul ca simbol al vieții, al renașterii și al belșugului, este adus înaintea altarului ca ofrandă și este binecuvântat de preoți. În tradiția ortodoxă, grâul este strâns legat de taina Euharistiei – el devine pâine, trup dăruit. Grâul sfințit a fost apoi împărțit credincioșilor, ca simbol al belșugului și al protecției divine.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, semn că aceste tradiții continuă să unească generații și să întărească spiritul comunitar.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir